Nils har lyckats

Väntade på ett samtal idag.... bror skulle få reda på om han kom in på konstfack eller inte. Han har slitit med sina målningar och det gav resultat!!! 800 personer sökte och de tog in 22 st varav ca 4 eller 5 som målar, resten sysslar med andra saker. Han är en av dessa målare något som är helt otroligt. Är så stolt över bror.

För några månader sedan var det mycket tungt då han inte hade kommit in på några skolor han sökt. Försökte peppa honom med att säga "- ju mer nej då får desto närmare ett ja får du".

Nu idag ringde han och var helt lyrisk, - Johanna du sa till mig att ju mer nej jag får desto närmare ett ja kommer jag och det fungerade!!!! Så himla kul att kunna peppa och inspirera honom till det och nu ser han att det går. Han har inte slitit i onödan. Denna helg ska vi fira hemma här då hela familjen kommer. Bara sis som saknas.

För er som vill köpa konst kontakta mig så kan ni få se bilder på hans verk.

Grattis bror du förtjänar detta och jag är så glad för din skull. I helgen ska vi fira!!!!

Älskar dig♥

Michelangelo, Donatello och Arnold saknar dig Alexander

Alexander är som de flesta vet i Norge och sliter och han saknar katterna, så för att han ska bli glad kommer här bilder på bebisarna.

 

Detta är söta Donatello, som äter ständigt. Han är tjock och har öppnat ögonen :0)


Donatello igen, här har han börjat bita/tvätta tassarna

Här är Michelangelo och Arnold

Alla kissar ligger inte rakt alla gånger ;0) Här ligger Arnold och myser på sidan.

 

Det är galet vad snabbt de växer, för ca 1 vecka sedan var de mini och hade knappt någon päls. Nu är de tjocka, håriga och har börjat öppna ögonen. De spinner, ligger på rygg, börjat bita/tvätta sig. Snart börjar de springa runt i huset.

Älskling, hoppas du blir glad av dessa bilder. Älskar dig♥


Lärandeexaminationer

Denna vecka har vi läradeexaminationer, varje projektgrupp får 2,5 timmar att hålla i en reflektion för resten av teamet och vi i UNiT18 var först ut med att hålla vår reflektion i tisdags. Vårt tema var - Vem vill bli projektledare ( precis som programmet - Vem vill bli miljonär ) Pelle ( som den enda kille i gruppen ) fick spela Sjöberg och han gjorde det med bravur. Så himla kul. Vi hade gjort en power- point med frågor. Temet blev indelat i grupper och fick under 45 min disskutera frågorna och reflektera hur de hade gjort i deras projektgrupper. När tv-programmet började fick varje grupp komma fram och sitta i de heta stolarna.

 

Gina, Emma h, Oskar och Karro sitter i heta stolarna

 

Gruppen hade möjlighet att välja 50/50 ( då datorn, Pelle, tog bort ett alternativ ) eller fråga publiken. Efter varje fråga berättade vi i gruppen hur vi hade gjort och vad vi kommer ta med oss in i nya grupper. Hur kul som helst. Vi hade tid över och då spelade vi upp vår läranderapport och inte för att skryta men den är så j**la bra ;0)

 

Vi har slitit, skrattat, disskuterat m.m i 10 månader men så otroligt roligt vi har haft. Kunde inte haft det bättre. Nu är lärande examinationen klar och det är oxå projektet. Fast vi kommer hänga kvar på UNT då vi ska lämna in datorerna, telefonerna och presentera räckviddsmätningen för säljarna. Så det finns fortfarande lite kvar.

Otroligt kul vecka med alla lärandeexaminationer, trodde att vi skulle säga samma saker men alla grupper har verkligen lärt sig så olika saker. Intressant och lärorikt.

Zellskapet gjorde en jättebra examination efter oss

 

Idag har Carpe Diem och Aktieinvest varit och båda grupperna var jätteduktiga. Under Carpe Diem´s examination fick vi spela teater vilet var hur kul som helst. Jag spelade med Johanna, Karro och Johan där Johan spelade en lurig, hal och ironisk uppdragsgivare. Han var verkligen ironisk och skämtade under vårt samtal, riktigt jobbigt att samtala med någon som inte tar något på allvar.

 

 


Kalas för Lottie

Lottie fyllde 24-år i måndags och det firade vi tjejer med att överraska henne. Anna en tjej från T15 tog med Lottie ( som hade jägermister ögonbindel, stora glasögon och en svensk flagga i handen ) Från Lottie´s lägenhet hem till Lisa där vi alla hade lagat taco´s och fixat. Allt utan Lotties vetskap. Jag var sjukt laddad och var nästan lite nervös över hur det skulle bli.


Anna lurade in Lottie i Lisas lägenhet och vi började sjunga -Ja må hon leva... en något chockad Lottie blev otroligt glad. Den största överraskningen hade vi gömt, Lotties bästa kompis :0) Så otroligt roligt.




Jag fixade buketten ( Lisa gjorde det fina med de bruna banden )


Tårtan fick 12 ljus och det var inte vanliga ljus, när man blåste ut de började de brinna av sig själv igen. MAGISKA ljus och det riktigt roligt och speciellt med tanke på att jag köpte de och jag hade ingen aning)


Vi frossade i taco´s och som efterrätt blev det marängsviss, jag kan säga att jag var så mätt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Så gott och så kul att umgås med alla dessa brudar. Chris hade med sig sin mamma och det var kul att hon ville vara med och se oss galna människor ;0)

Lisa har så fint hemma hos sig. Dessa är mina favoriter, kul med inspiration nu när det börjar bli vår.


The last Bounce

 


Igår var det dags att gå på Bounce med Lottie. Tog bilen in till bror och lämnade mina saker hemma hos honom innan det var dags att åka in till Globen. Kom knappt med tunnelbanan för det var så många som skulle med pressade in mig och en tjej tog tag i min arm när jag höll på att trilla. Det var så packat att vi fick gå ur vagnen när någon skulle av och sedan pressa oss in igen. Puh.....

Träffade söta rara Lottie innan det var dags att inträda globen och det var så j**la kul. Fick rysningar och ville inte att det skulle ta slut även fast de dansade i 2,5 timmar. Försökte fota men det blir inte några bra bilder när man har mobil kamera som jag har. Kvällen tog inte slut där. Jag och Lottie träffade Lisa och hennes kompisar efter Bounce för att åka hem till en tjej så de kunde byta om innan middagen. Vi var 8 tjejer som åt massa god mat innna det var dags att träffa Chris tjej polare. Vi var 19 eller 18?? jag kommer inte ihåg, massa tjejer ialla fall intog festen ( kontorsfesten ) med storm. Det var helt galet kul.

Killarna som var på festen tappade hakan och tjejerna stirrade argt över att det klev in ett gäng snygga tjejer. Vi var där för att festa och ha kul och denna gång intog "den fantastiska 12 eller 19" festen med storm. Precis som förra gången i Örebro. Där vi 12 snygga tjejer överraskade en hel fest.

Jag och Emma drog vidare till Hotellet för att möta upp Alexander och Carl för ännu mer fest. Det blev ganska sent och tillslut tog vi en taxi hem till Carl för att sova. Innan jag och Alexander åkte hem besökte vi Skärholmen för att shoppa lite :0) Köpte en fin kofta, armband och en scarf  :0)

Tur att jag har en givmild man ;0)

Tre dagar att minnas mycket länge...

Resan gick till Sollerön en liten liten ö utanför Mora och till Johannas stuga. En rolig färd upp då Pelle tog med sig waki takioch vi kunde prata mellan bilarna :0) Vi stannade på vägen för att köpa mat och jag tänkte att vi kommer äta ihjäl oss. Det var sååå mycket mat. Fösta utflykten blev att bestiga en skidbacke ( där snön fortfarande låg kvar ) Helt slut och lite rädd tog jag Malin och Per oss nästan upp till toppen. Där väntade utsikt och kakor. Mysigt när man kom upp.


Detta är en sida av en vägg där de har satt upp massa skidor och brädor... så häftigt

Pelle och Chris kämpar uppför backen



Malin är nöjd för nu går det nedför ;0)

Under resan var vi alla ansvariga för olika måltider och på onsdagen var det Malin och min tur att göra middag. Det blev 3 rätters....



Tog tydligen inte kort på huvudrätten.... Det var potatisgrattäng med kyckling, gele, morötter och rödbetor i ugn, bea och ruccula.... mums

Efterrätten blev som vanligt en av mina favoriter. Maräng tårta med kesella och bär  MUMS!!!


Dag 2 gick vi på Spa och fick 10 min ansikts behandling och bubblade och drack vin.... kan det bli bättre??















Jag vill ha en dalahäst.... ;0)

Lisa och Chris lagade middagen.... mums....

 

Det var skönt under dessa dagar då vi slapp tänka på hur vi såg ut... mjukis byxor och raggisar var inne ;0)

 

Lilla huset



När jag kom hem väntade dessa söta saker på mig. Här ligger Arnold och sover på Alexanders bröst ( Carl har döpt henne )  Mer bilder kommer. Nu ska jag ladda inför Bounce idag med tjejerna och en utgång i Stockholm...

Pratar med min syster just nu på fejjan och jag saknar henne så otroligt mycket. Vill bara krama henne.. men snart kommer hon hem och då blir det massa MYS. Älskar dig sis...

Sollerön och kisse bebisar, kan inte bli bättre

Har inte hunnit skriva något på några dagar och det kommer inte bli något på några dagar då vi ( projektgruppen ) drar till dalarna i 3 dagar. Vi har kämpat hårt och fått underbara resultat så vi tyckte att vi var värda en semester. Drar till Sollerön där Johanna i gruppen har en stuga. Vi ska äta god mat, bada, gå ut och gå, umgås, spela spel och självklart dricka vin. Ska bli sååå skönt. Om någon timme ska jag hämta Johanna och Malin för att sedan möta upp Lisa, Chris och Pelle.

Är lite seg idag för klockan 00.30 väcktes Alexander av något konstigt ljud. Han berättade att han tror att Siri fått kisse bebisar. Tror inte jag var riktigt vaken då han sa det. Det tog några sekunder innan jag insåg vad han sa. Någon timme senare hade hon fått 3 st kisse bebisar i våran säng ( inte att rekomendera ) Hon sa ingenting när de kom ( jag kommer ihåg våra katter hemma, Kitty skrek när hon fick bebisar ) De är sååå söta. De ser precis ut som Siri fast de är mörkare. Eftersom jag ska åka bort så får Alexander se efter bebisarna och han får fixa något som de kan sova i för nu ligger de i våran säng.

Sixten är inte inne och vi vet inte vad han kommer säga. Förhoppningsvis hjälper han Siri med bebisarna men vi vet inte.... Så lite sömn i natt och jag ska snart köra 30 mil .... hm... tur att jag har bra resekamrater med mig i bilen.

Sommardäck, tussilago och fogning

Igår var det en bra dag... eller den började bra. Slutade inte riktigt som jag hade planerat. Vaknade efter 8 och åt en underbar frukost. Städade efter gårdagen då bror, pappa, kusinerna var här. Massa disk efter alla.... men mysigt var det så det gör inget ;0) Jag och Alexander bytte däck på min bil och hon blev sååå fin. Tog bort grillen fram ( jag har under vintern sparkat sönder den... massa is och en envis Johanna ) Bilen blev super cool med den nya grillen. Funderar på varför vi inte har satt dit den tidigare.



Pärlan blir fin

När Alexander tvättade bilen fixade jag i trädgården ( eller gick mest runt och kollade lite ) Hittade tussilago och insåg att mina plantor som jag tog från moster Pyret förra året har börjat komma upp. Häftigt med tanke på att jag bara lämnade de i höstas utan att göra något o så kommer de tillbaka i år. Det är så det ska vara.





Fina blommor och jordgubbar wiieee

Efter däckbyte, biltvätt, rensning i trädgården var det dags att åka och storhandla. Vi hade knappt något bröd hemma så det var dags. Åkte till Willy´s i Märsta och handlade massa mat. Kändes skönt att fylla kylen och frysen på massa mat. Eftersom Moa hade varit hos oss i lördags var det dags att foga.



Innan och ja vet inte om det är 15:e eller 50:e rengöringen

Det är första gången jag gör det och jag kan säga att det tog tid. Vi klockan 21 gav jag upp och Alexander (som inte mådde så bra igår) fick ta över, inte allt för glad. Vi hade svart fog och det är inte att rekomendera då det var svart i hela huset. Fick göra rent ca 100 gånger kändes det som. Mina naglar och händer är fortfarande svarta och jag vet inte när det försvinner. Fint blev det och jag är nöjd att det är fixat. Nu ska lister och dörren upp så är hallen klar.( Ni får se bilder när det är klart )Check på den!!!!

Lördag

Idag blir det friskis och svettis i Knivsta tillsammans med Clarens ( Clarens och jag lärde känna varandra på friskis i l-100:a och det var han som lurade in mig i marknaden, vi har börjat samåka  för att slippa åka 2 bilar och denna gång kör han.... skönt  ) Moa kommer hit och lägger klinkers i hallen ( heter det så?? eller är det kakel??? Same same ;0)... ) Känns skönt att det snart är klart. Alexander har varit på kryssning med Carl och på vägen hem tar han med sig bror hit. Jag fick reda på igår att pappa är i stan så jag måste få hit han oxå....

Ska hämta kusinerna vid 18 och vi ska äta mat tillsammans, några förslag??? Bror och Alexander ska titta på hockey, följer fras med hem så tittar han med. Djurgården och Hv71 spelar. Jag ska jobba med marknaden och skicka massa mail och börja forma projektplanen. Så med andra ord.... jag kommer ha en skön lördag!!! Nej nu måste jag byta om.... friskis kläderna på...



I-landsproblem?

Flyg är inställda och folk kommer inte hem. Min morbror sitter i Kina och får nog sitta där ett tag. Hans problem var att stumporna och kallingarna har börjat ta slut och har snart inga kläder kvar. Personer ringer in till SR p4 för att klaga på att de inte kommer hem. Jag tänker på alla personer som arbetar på flygplatser och flygbolag just nu. Vilket jobb de gör. Lyssnade just på SR p4 där en kvinna pratade ( hon kan inte ha sovit på många timmar ) om hur hennes personal sitter och funderar ut alternativa resvägar där buss, tåg, taxi m.m är inräknat. De flesta "normala" människor finner sig i detta och brusar inte upp och blir arga. Men de finns som alltid några rötägg som lägger ner mycket tid på att vara arg över att just deras flyg inte lyfter.

Min tanke är; Vad vi människor är beroende av vissa saker exempel : FLYG!!! De närmsta dagarna har Sverige och delar av Europa varit i något slags kaos. Det pratas hela tiden både på radio, tv  och självklart skrivs det om detta i tidningarna. Jag vet att det är synd om de som sitter fast och inte kan komma hem till nära och kära. Men va F**AN. Det finns faktiskt värre saker i världen.

Ta bara Kina som exempel där 1000 personer har dött och ett antal personer saknas. Jag vet att man inte alltid kan fokusera på vad som händer i världen, för det händer allt för mycket. Det jag vill lyfta är hur jobbigt är det igentligen att sova på ett hotellrum alt. stanna kvar 1 dag eller 2 på det resmål man befinner sig på?? Ibland tycker jag att vi lägger ner otroligt mycket fokus på fel saker....

Spotify premium

Få gratis Spotify premium här gratis!!!! Gör som jag o slipp all denna reklam... gå in  på:

http://www.gratispremium.com/?ref=130140

wiieee....


Syster är i Indien

Saknar min mini syster. Fick mail av henne igår om att hon är i Indien just nu. Detta är från hennes mail....

"Kommer nan forresten att hamta mig pa flygplatsen? Kommer ju hem en torsdag....

Ett krav som jag har...jag vill att HELA familjen ar hemma nar jag kommer hem!!!!

Hoppas att ni mar bra och att vadret hemma e bra :) Har svettas man som sagt ihjal nar man gar ut..tur att man iaf kan bada.
Imorse var det delfiner som simmade precis vid stranden.det va fint

Ta val hand om er sa hors vi snart igen

STORA KRAMAR"

Syrran och en ko.... ha ha ha ( Syrran är alltså den långa smala tjejen i svarta kläder )

Först krav på att hon vill att alla ska vara hemma när hon kommer sen gör hon oss avis med att berätta att delfiner simmade precis vid stranden. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är sååå avis att hon är ute och reser just nu. Skulle vilja ta flyget dit det är varmt och sola, bada och dricka drinkar.

Sitter och jobbar med marknaden. Har lärt mig massa; hur man utformar annonser + program, lärt mig hur man ska göra PDF:er till tryckeriet ( ska tydligen vara något speciellt ) lärt känna Ingemar ( 72 årig pensionär, som har hjälpt mig med annonserna och marknadsföringen ) lärt känna de på Knivsta tryckeri ( mycket trevliga och snälla tjejer ) har haft ett x antal möten där jag verkligen fått öva på min ledarroll och det är inte över ännu. Är så spännande. Igår på mötet var det 2 st nya personer och ena killen jobbade på kanal 5 i Sthlm... hello...

Ibland kanske man inte ser alla möjligheter när man ställer upp frivilligt men jag tror detta kommer bli hur bra som helst. Är nöjd över att jag vågade testa. För jag behöver utmaningar för att kunna se vad jag kan prestera.... oj vad långt detta inlägg blev. Jag som skulle skriva om min syster... hm.... tankarna flyger iväg ibland. Summan av kardemumman....

Jag saknar min syster och jag hoppas hon kommer hem snart så jag får krama henne.

Stylein+JC=sant

Stylein + Jc = sant.... Min kompis Kristin jobbar med Stylein som startades av Elin Nyström. Nu ska Stylein arbeta med JC och delar av deras kollektion kommer finnas att shoppa på JC.

Måste gå in på JC imorgon och prova klänningarna. För jag vet hur fina kläder de gör. Så himla häftigt... Gå in på denna länk och hör om Elin o se självklart kläderna. http://vimeo.com/9129782.





våren är här

Våren är här och det kliar i mina händer. Vi har så många projekt påbörjade i detta hus och nu när det börjar bli varmt och soligt ute känner jag för att fixa färdigt saker. Ska skriva en lista över vad vi behöver göra och vad som är prio 1.
Vi kommer behöva ha hjälp så boka in någon helg och kom ut på landet. Vi bjuder på mat + fika + öl/ vin :0) Tänkte om vi är flera blir det roligare och mer effektivt..... Låter som en bra plan va??


                                                      Grannarnas krokusar har kommit :0) Me like

Har inte så bra kamera men nu har både svanarna och

Inflyttningsgala på vikis


I fredags var vi bjudna på inflyttningsgala och ja du läste rätt. Här är det galor som gäller när Lisa bjuder på party ;0) Hon har flyttat in en helt underbar lägenhet. Trägolv, ny renoverat i köket och badrummet och nämnde jag att hon bor i ett mini hus?? Det är en husslinga med ca 8 personer som bor där. Som att bo i hus fast bättre ;0)

                                                             
 
                                                                 Fina Lisa med champis och paket


                                               

                                  Massa goda godisar                                                    Fint



                             
                                                      
                                                    Emma                                           Chris och Emma             

                                    

                               Självklart när man är hos Lisa finns det massa bakverk.... mums så gott

                                                

                                                       Fin bild på Malin och Emma


Kvällen var super och efter många timmar var det dags att åka hem. Jag, Carl och Alexander sovöver hos Chris... Tur att hon finns :0) 

                                       

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                   












    

 


Vi klarade examinationen och fick inga kompleteringar!!!!!!

Helt otroligt, vilken stämning det var igår. Vi träffades vid 10 för att rodda inför examinationen. Jag och Chris fixade rummet, Malin och Johanna gick och handlade rosor, choklad och skumpa, Lisa och Per fixade färdigt power pointen. Det var musik glada miner och ett riktigt röj. Alla var taggade precis som det ska vara.

                                               

                               

 

Hann med 1 genrep innan 13.00 och det kändes bra. Alla hade verkligen övat och det kändes som att detta går vägen :0) David som skulle examinera oss riggade upp en filmkamera. Nervöst men så otroligt bra, vi ska försöka att titta på det nästa vecka. Hur jobbigt det än kan vara så är det så otroligt nyttigt att få se sig själv och vad man säger. Efter själva examinationen var det dags för David att prata med Theo och Andreas och jag kan ju säga att vi var minst sagt nervösa. De satt där i 40 minuter och vi tänkte att nu gå detta åt pipan.

 Vi fick sedan gå in till David för att höra dommen. Han hade pokerface minst 30 minuter där han frågade massa saker om vår rapport och vad vi tyckte. Lurigt... Efter ett tag kunde han inte hålla sig och berättade att vi inte hade några kompleteringar och vi var EXAMINERADE!!!!!!!!! Det var som en bomb som bara släppte. Vi skrek och blev helt galna. Så otroligt skön känsla. Vi fick bara beröm från både uppdragsgivare och utbildningen. Känns så j***la skönt att höra. Allt vi har slitit med gav något och jag kunde inte tro detta när vi startade. Är sååå glad att jag har fått lära känna dessa personer för utan er hade jag inte utvecklas som jag gjort och tillsammans har vi gjort ett otroligt bra jobb. 

Lycka, seger och otroligt stolta intog UNiT18 stocken ( stockholmsnation ) för att äta god mat, dicka drinkar och parta hela natten. Vi var alla värda detta efter mycket hårt jobb.


 


wow nu kör vi...

Idag smäller det!!! I 9 månader har vi kämpat för detta projekt. Klockan 13.00 idag börjar vår resa. Vi ska examineras idag, först är det 1 timma redovisning och sedan kommer beslutet. Får vi kompleteringar eller är vi klara? Känns så konstigt med tanke på allt jobb vi har laggt ner och så är det plötsligt slut. Vi har läranderapporten kvar så vi lämnar inte UNT ännu. Kommer håg dagen då vi delades in i grupperna. Läskigt fort det har gått när jag tänker tillbaka.
Om 15 minuter är "the Crew" här och vi ska rodda rummet innan det är dags att köra. Pirrig, nervös och otroligt laddad är mina ord inför detta. Kommer bli sååå bra!!!!!! Håll tummarna för oss för nu blir det åka av ;0)

Examination och påskägg

Nu har veckan börjat och det blev en bra start. Först cyklade jag till bussen, ett vårtecken om något :0) Efter det var det dags för examination av Carpe Diem ( vår referensgrupp ) De klarade det kanon och fick inga kompleteringar. BRA JOBBAT!!!!!
                                   

Kul att det gick så bra för de. Vi själva håller på att förbereda vår examination som är på torsdag denna vecka. Hann med ett möte med vår uppdragsgivare Theo på eftermiddagen. Fick påskägg av UNT och det var inte litet eller....


                  WOW så mycket godis.... Eftersom vi fick naturgodis i påsk så får jag faktiskt äta detta....

Städade på skolan efter UNT, Alexander kom och hämtade mig och vi åkte till Bauhaus för att inhandla saker till vår hall. Fråga mig inte vad vi har köpt, för jag kan inte förklara det ;0) Men jag vet att pappa kommer hit imorgon för att hjälpa oss att flytspackla. Tur att pappor finns :0)

När jag cyklade hem i kväll såg jag en stor älg ute på åkern precis vid huset. J**lar vad stora de är. Var länge sedan vi såg en älg vid huset. Läskigt....

                                          Nu ska jag äta godis och hjälpa Alexander med hallen...

 


Roddning hemma och bilresa

När jag kom hem vet jag inte vad som flög i mig, jag blev helt galen och började gör om hemma. Flyttade saker, satte upp tavlor bytte lampor osv. Känner att jag blev väldigt nöjd med resulatet, kolla detta:

Köket...



Nya lampor i taket...



Badrummet



Flyttade tavlan till byrån istället för att den sitter på väggen... sweet ;0)

När vi åkte i morse från Kumla hade vi med oss massa saker. Vi har rensat massa saker som vi har haft hos min farmor. Ni vet saker som man inte har haft på typ 100 år. Hittade massa roliga saker och tusen kläder m.m som jag tänkte sälja på loppis i år. Det var en rolig syn när jag skulle sätta mig i bilen. Snacka om packad bil... ha ha ha

                         



Bror följde med hem så vi var 3 personer i min packade bil. Mysigt :0)

                    

                 Indianen fick följa med hem                                Japp jag satt bak...                                         

Nu i kväll har jag mailat och fixat med marknaden, så nu är jag helt snurrig. Det kommer bli bra detta år det känner jag på mig ;0)

Är laddad inför en ny vecka med 1000 nya utmaningar..... wwwiiiieeee


Hemfärd

Åker nu hem till Uppsala efter en skön och avkopplande helg hemma hos mamma och pappa. Tar med oss bror hem så det blir Stockholm först. Igår var jag ute och gick två gånger, först med pappa och Nille och sedan med svärmor, Kristoffer och Alexander. Hittade tussilago som jag gav till mamma, så fint :0) Våren är här och det var sååå skönt igår. Idag när jag vaknade upp så snöade det. SNÖ!!!! Så galet att det kan skifta på en dag. Igår var det vår i luften och idag snöar det. Jag blir så arg på vädret. Men som pappa sa- " Lägg inte ner kraft på vädret, det kan du inte styra över" Jag skulle så gärna vilja styra över vädret för nu vill jag ha VÅR!!!
Ses hemma i Uppsala... jag är riktigt taggad över att börja skolan nu. Det kommer bli en spännande vecka..... wiiieee


Lördag=sweet


Är just nu hemma hos mor och far i Kumla och igår hade vi en underbar dag. Den började med en springtur i Vialundspåret 2,5 km och efter en god frukost tog vi oss till Gustavsvik för att gå på relaxen. Där bubblade vi, solade, fick massage, åkte rutchsbana och bastade. En skön start på dagen kan jag intyga.

Därefter var det dags att åka till Alexanders farmor som bor i Pålsboda för påskmat ( typ 3 rätters middag )


Proppmätta åkte vi sedan hem till mamma och pappa för att börja laga mat ( pust ) inför vår påskmat... jag kan säga att jag var mätt till klockan 12 på natten. Vi åt massa god mat och drack vin och snapps.

 

 


Nu var det dags för påskäggsletandet; Alla 3 fick varsin lapp med en ledtråd, spelet var igång och alla sprang åt olika håll. För mig gick det bra jag kände mig stark ;0) och det gav resultat då jag hittade ÄGGET först!!!!!! JAAAA, jag vann detta år och det var en skön seger. Alexander kom på 2:a plats och Nils kom sist. Helt förstörd av sista platsen. Vi fick hjälpa honom att hitta ägget, pappa är väldigt lurig och det tog faktiskt tid innan vi hittade det. Men vilken kick man får av att springa runt och leta efter ägget, oj oj oj....

Denna gång har vi lovat varandra att inte sitta framför datorn så mycket så efter maten blev det spel. Hittade ett gammalt spel från förr, Boggle.

 


Alla får varsin lapp o penna, man har 3 minuter på sig att komma på så många ord man kan. Har någon samma ord som dig får man stryka det ordet. Om ingen har ditt ord så får man poäng. Den som har flest poäng vinner, och när jag menar vinner i vår familj, skriks det!!!

Efter spelet fick vi se en film som Nils ( min bror ) hade med sig ; Fantasiska räven. En animerad film som handlar om en räv som gör uppror mot 3 st stora bönder. En väldigt ovanlig film men så otroligt bra. Rekomenderar den starkt. När resten av familjen gick för att sova satt jag och bror uppe för att kolla på Hancock... vid 01 pallade jag inte mer och somande.


Summa av kardemumma var; EN UNDERBAR PÅSKAFTON!!!!


Påskägg

Denna vecka har gått så snabbt, tyckte just det var måndag. Tycker jag har hunnit med ganska mycket; Träning nästan varje dag, ridtur med kusin Linnea, varit i Stockholm och ätit mat med bror och pappa, åkt till Stockholm för att hälsa på Maria + arbetat med marknaden och jag har hunnit skriva in massa anteckningar från lektionerna. Veckan är inte slut, tänkte åka hem till Kumla där påskäggs letande väntar.

Vi har en galen familj och kanske många gånger väldigt barnslig, men varje år vid påsk gömmer vår pappa 4 ägg. Ett ägg till varje person, varje person får varsin lapp att börja med. Varje lapp är en ledtråd till nästa lapp osv. tills man hittar ägget som är proppat med godis. Varje år är det en tävlig mellan barnen och jag kan säga att de skriks mellan rummen då vi hela tiden checkar av hur alla ligger till. Jag som är väldigt tävlingsinriktad har svårt att förlora ( vilket jag gör ibland ) och jag blir helt uppe i varv. Detta är det bästa med påsken och om pappa inte pallar att göra detta vet jag att hela familjen Andersson, Edstam kommer gråta.

Detta år befinner sig vår syster i Indien och mini bror drog till Skellefteå så det är bror och jag som får kriga om 1:a platsen. Inte lika kul men det kommer bli en mach som heter duga!!!!



Så för er som inte får leta påskägg hoppas jag att ni får en underbar påsk ändå med massa godis, mat och att ni alla hinner se era nära och kära. Snart ska jag iväg på träning med morbror, moster och grannen :0)


RSS 2.0