Mys dag

Igår tog jag Linnea och Lisa en ridtur på hästryggen. Helt underbart. Jag fick Oscar och han var jätte duktig. Han är mycket snabbare än Sabino som jag alltid rider på. Det var hur kul som helst. Travade massa så jag blev helt slut. Det tar att rida säger jag bara. Linnea var tvungen att dra så jag och Lisa fixade hästarna efteråt. Vilket jobb. Alla tre hästarna hade is på hovarna så vi fick hacka bort isen vilket tog ett tag. Svetten bara rann om mig. De blev fina ialla fall och vi tog de till hagen. Det är sällan jag tänker vilket jobb det är att ha hästar. Rida är bara 30 % av jobbet.




Jag



Lisa på Sabino ( han går så sakta att vi fick vänta in honom flera gånger) Han är gammal och lite slö ;0)



Linnea tog den största hästen och red barbacka. Duktiga kusin :0)

Jag hade 1: Inte kommit upp 2: tappat balansen och trillat av innan vi ens hade börjat skritta 3: Fått kramp i innerlåren då jag hade fått spänna låren för att ens kunna sitta kvar. Å andra sidan har Linnea ridit ett x antal år och just nu tränar / tävlar hon i voltige. ( När hästarna galoperar gör hon konster på hästryggen ) Ja jag behöver inte säga mer ;0) Tack kusin för en supermysig dag. Det kommer flera dagar ♥

Efter ridturen lagade jag o Lisa massa god mat, satte oss vid tv:n och somnade. Helt slut båda två. Mysigt. Hela dagen var så mysig o skön. Vi åt på konstiga tider, sista måltiden åt vi kl 21.30 :0) hade högläsning ( ha ha ha) fikade, såg på film, åt godis och pratade massa. Underbart. Det slutade med att Lisa sov kvar hos oss för att slippa åka hem så sent.  Imorse åt vi frukost och hade tända ljus och hade det så mysigt. Tack Lisa för en underbar dag det måste vi göra igen ♥. Ska prata med Linnea om en ridskola ;0)


Vinter


Vill dela med mig.... njut



Stannade bilen för att ta detta kort.... Åhhhh....



När jag kom hem lyste månen så fint...vackert!

Det går inte alltid att beskriva vad jag ser varje dag. När jag och Alexander bodde i stan längtade vi ut till detta. När snön gnistrar, solen lyser på huset och  på trädtopparna, då lever jag. Imorgon blir det en tur på hästryggen med både Lisa och kusin Linnea. Så underbart!


syskon kärlek



Jag kommer ihåg den dagen vi tog hem Siri. Hon var så liten. Helt rädd klev hon ur buren och söta Sixten ( som då var ca 3 gånger så stor ) nosade lite på henne. Hon satte sig i skohyllan i några timmar, rädd över att inte vara med sin mamma och sina syskon. Efter några timmar började de busa och det var inte alla gånger Sixten som jagde lilla Siri utan hon hoppade på honom :0)

Sixten och Siri bråkar som fasen ibland men det är bara med kärlek. De är så söta tillsammans. De tvättar varandra och myser varje dag. Oftast hittar jag de som de ligger på bilden ovan, tillsammans som en liten boll.
Där Sixten är hittar du oftast Siri oxå. Det är syskon kärlek





Vi hittade inte Siri en dag, när vi tittade lite närmare såg vi henne....



Ridtur med kusiner


Idag vaknade jag vid 10, gick upp och drack lite te samtidigt som jag började måla. Jag och Alexander har ett antal påbörjade projekt i vårat hus. De flesta är mina projekt som är halft avklade ( undra varför det är just mina? ;0)  ) Så imorse tänkte jag att jag skulle måla klart vissa saker, ni vet saker som gnager mer eller mindre varje dag när man ser de.  Tex, jag har behövt målat trappan vit i ca 4 månader och varje gång jag går förbi trappan så blir jag sur och tänker - Ja just det det behöver jag fixa. Sedan lägger jag det åt sidan och glömmer det för den dagen. Nästa dag är det samma visa. Så nu tänkte jag - Johanna skärpning! Det är att rekomenderas då jag gjorde det tillslut :0) . Imorgon tänkte jag åka och handla inredningsprylar till yttligare saker som jag behöver göra klart. Får se hur det slutar. ( Brukar vara duktig på att riva saker och när det kommer till saker som måste sättas upp har jag tröttnat. )

Ja ja, det var inte det jag tänkte blogga om idag men va f**n ;0) Det jag tänkte berätta om är nämligen min underbara dag på hästryggen. Vid 12 åkte jag till kusinerna för att kasta mig upp på hästryggen och ta ett varv i skogen. Det är så vackert ute att det är ett måste. Jag brukar bli förkyld när jag är med hästarna ( allergisk ) denna gång gick det bra. Jag travade, galloperade och hoppade. Jag är riktigt stolt även fast hoppet och galoppen inte kanske var så kontrolerad. Kusin Linnea var bakom mig när vi hoppade och hon skrattade så mycket att hon själv höll på att trilla av. Jag själv skrek och skrattade hela tiden. Jag var inte redo att galoppera efter hoppet men det var tydligen Sabino som säkert tyckte det var hur kul som helst. Under ridturen tänkte jag på hur bra vi har det ute på landet. Tänk att få vakna varje morgon och kliva utanför dörren och se allt detta underbara. Desutom få rida ute i skogen, jag behöver inte säga mer. Tack kusiner för en mysig dag :0) Massa kärlek till er. Tur att ni finns så nära :0) Mobilen var hemma så jag har inga bilder på ridturen så ni får nöja er med bilden av en skrattande, tjock ( hade massa kläder ) skrikande, flygande Johanna i tok galopp :0) det ni.....


Drömmar


Igår var släkten hemma hos oss och det var fullt hus. Ljudnivån var säker uppe i 20 decibel så efter ett tag var jag tvungen att gå ner en våning. Det är sjukt när man tillslut skriker till den som sitter bredvid dig. Det var kul att träffa släkten för det var några år sedan. Lilla Linnéa var där ( 8 månader liten bebis ). Känns konstigt att kusinerna börjar skaffa barn, känns som att vi fortfarande är barn. Träffade min kusin på julafton och hon var gravid, det är så overkligt och konstigt. Jag själv är så långt från att skaffa barn så det finns inte. Visst de är söta och rara men jag vill inte ha barn ännu. Finns för många saker som jag vill göra innan. Jag är helt enkelt inte där ännu.

Just nu drömmer jag om en Thailands semester. Blev så avis när Alexander åkte för ett tag sedan. Vill oxå vara på Koh Maak och mysa på The Big Easy med en kall öl i handen. Åhhh.........


Ska försöka att övertala Alexander om en semester, undra vad jag ska locka med?? Hm dags att börja fundera.



saknad


 Tyckte jag nyss vakande och nu är det snart dags att sova. Fick underbara julklappar av både min syster, Alexander, Alexanders familj och farmor. TACK!  Vi har ätit så god mat hela dagen och jag är fortfarande är mätt. Fick nya Henrik Fexeus boken " När du gör som jag vill " av min syster. Ska bli så spännade att börja läsa den. Är inte klar med hans första bok " Konsten att läsa tankar " jag var tvungen att pausa enligt föreskrifter av författaren. Nu känner jag att det var ett bra drag. Mycket information och många nya tankar så en paus var perfekt. Den senaste tiden har jag mer eller mindre läst nya böcker varje vecka. För det är så många som jag vill läsa, samtidigt som det kan bli många nya intryck. Jag är en person som behöver tänka och fundera ganska lång tid efter en bok. Vissa saker kommer på plats mycket senare. Varför? Jag vet inte det har alltid varit så och jag kommer att fortsätta med det.
  
Idag var vi  och hälsade på mormor och morfar vid graven. ( Vi åker alltid dit på julafton ) Känns konstigt att de inte finns hos oss längre. Morfar gick bort - 97 och jag kommer ihåg den dagen han gick bort som det vore idag. Det är ju naturligt, han var gammal och hade levt ett underbart liv. Ändå vill jag så gärna att både han och mormor skulle få vara med oss och uppleva allt roligt i våra liv.



Bror har köpt Nitendo Wii och här provar Alexander spelet för första gången. Jag provade tennis, bowling och boxning. Var helt slut när jag var klar. Jobbigt att spela tv-spel ;0) 



Varje år åker vi tlll våra kusiner innan Kalle Anka, en tradition som är mycket mysigt. Denna bakelse är något som ingår i traditionen och smakar något så himmelskt att jag inte kan beskriva det med ord. Gott säger jag bara!




Lite nervösa, lite mätta efter maten och otroligt taggade ( eller inte ) Detta är minuterna innan tomten knackar på dörren. Jag säger bara en sak. Spänning!

Tomten var från småland och var väldigt trött och hade svårt att andas ( tomte masken är från 80 - talet ) den borde bytas ut. Pappa var ute och köpte tidningen och missade tomten. Han fick paket och var glad ändå ;0) . Om någon skulle se vad Andersson / Edstam familjen håller på med skulle de vrida sig av skratt. Där sitter vi på plädar på golvet som små barn och blir helt hysteriska när det kackar på dörren och tomten kommer in. Kan vi bli för stora för tomten? Kanske det, just nu är det inte läge att ta upp den frågan. Det skulle bli krig hemma om någon yttrade sig om att ta bort tomten. Tomten är en tradition och han ska alltid komma till Lövstagatan 9 för där bor det massa snälla barn / vuxna.   


Draft: Dec. 24, 2009

Jag vet att det sägs att tiden går snabbt, det gör den! För ett år sedan jobbade jag på Gina i Gränby köpcentrum. Det var min första julrea som ansvarig. Jag åkte hem den 23 på kvällen och åkte tillbaka till Uppsala den 25:e. Varje år har det varit en stress och för en gångs skull ( efter 7 -år ) är jag hemma och jag vet att jag inte behöver åka hem till Uppsala den 25:e. Helt otroligt!

Om några minuter börjar julafton och jag har lagt ut min pingvin så tomten kan komma på morgonen och fylla den med massa god choklad :0) Måste försöka att sova nu så jag är pigg imorgon. Här kommer en bild på pingvinen som har legat vid min säng i flera år vid julafton och det skulle kännas konstigt om jag inte skulle ha den längre. Lite längre mamma.... 


HTML koder


Var vaken till klockan 3 i natt vilket är väldigt ovanligt för mig. Brukar sova innna klockan 23 på kvällarna. Denna natt började jag fixa med min blogg och det tog sin lilla tid. Som tur var hade jag min mini bror till hjälp. Efter ett tag visste vi inte riktigt vad vi gjorde och satt bara och skrattade. Han blev galen då vi höll på att fixa något och jag kom på nya idéer. Beskriver mig väldigt bra, älskar att påbörja något och har svårt att avsluta. Läskigt! Tillslut tröttnade han och började spela tv-spel med andra bror. Började mixtra själv och insåg att jag hade lärt mig massa. Klapp på axeln.
Nu i natt har jag drömt om HTML koder och nu på morgonen hade jag uttligare massa idéer. Problemet är att jag behöver mini brors hjälp och han har tröttnat, eller jag kan säga så här; han ligger fortfarande i sängen och sover. Har försökt att hoppa på honom, dragit ut hans ben, masserat hans ben, skrikit på honom. Hm inget hjälper. Jäkla snorunge. Har dock inte provat vatten. Åh vilken bra idé :0)



Familjen


Jag har varit snäll i år och jag hoppas tomten kommer till Lövstagatan 9

Nu är jag äntligen hemma hos min underbara familj. Efter många timmar i bilen med min far så kom vi hem hela och rena. Mycket bilar på vägarna och många som inte kan köra. Så jag säger bara en sak. Håll avstånd och kör sakta. Som pappa brukar säga  "Bättre att komma fram än aldrig komma fram".
Nyss var jag och mamma och handlade mat så nu får de inte in någon mer mat i kylskåpet. Det är inte lätt att vara en stor familj.
Innan vi åkte hemmifrån tomtade jag hos grannen. Hade hittat en julklapp till Tindra ( 2,5 år ) Hon hade önskat sig papper i julklapp och då tolkade jag det som ritpapper. Var på Ikea och såg att de hade papper på rulle för 29:- det var  klippt och skuret för Tindra. Skönt att det ligger på den nivån, alltså att hon önskar sig papper. Blir nog värre när hon blir äldre. Hua.


Älskade pappa :0)


I Opsala är det kallt


Nu ska jag snart iväg och jobba med min lilla kusin Linnéa. Vi två ska dela ut Opsala tidningen på stan, så om ni ser oss ge oss en varm kram för det kommer behövas. Ska ta på  mig så mycket kläder som går, för jag vet av erfarenhet att det blir kallt. 
Sedan ska jag hem och packa det sista innan pappa kommer och hämtar upp mig. För nu bär det av till Kumla och hem till min underbara familj.  ♥
Min bror har köpt ett nytt tv-spel så nu ska jag spela hela dagarna :0) Längtar!


Julstress






Nu har jag handlat alla mina julklappar. Åkte till Gränby för att slippa parkera i stan. Kände mig som en bonde / kärring men va fan. Jag har inte tid att springa i stan. Skulle ha tagit dubbelt så lång tid så det fick bli Gränby. Hittade massa fint och fick hålla mig från att köpa saker till mig själv. Jag trodde jag var ute i god tid för att slippa massa människor men icke. Klockan 10.30 var det massa människor i gränby och jag fick slå mig fram. Tänker bara på hur det kommer bli senare på dagen. Hua.

Tänk vad alla stressar över jul allt ska vara perfekt. Det ska vara gran, klappar, mat, godis, kakor osv. Det handlar om några dagar på året då folk blir så hysteriska att jag blir nervös. Jag tillhör nog dessa människor och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Det ska vara mycket paket, massa mat, mycket godis, stor gran osv. För att vi har blivit bortskämmda att det alltid är så. Nu runt jul är det många organisationer som vill att man ska skänka pengar till behövande. Jag kan inte låta bli att bli ledsen över att det finns så många människor i världen som inte får det jag får varje jul. Närhet och kärlek av de personer som betyder mest för mig. Tänk vad bra jag har det. Eget hus, 2 bilar, sambo, katter, reser lite då och då, pluggar, har familj. Jag tycker så synd om alla människor i världen, jag vill hjälpa alla och det kan jag inte. Visst skänker jag 1:- eller mer när de frågar om runda upp i butikerna men det måste finnas något bättre jag kan göra.
 
När jag och Alexander var i Gambia för några år sedan träffade vi 2 tjejer som var i våran ålder. De hade packat med sig massa kläder och godis och åkte runt i byar och skänkte godis och kläder till massa barn. Deras berättelser om hur glada dessa barn blev för en klubba gjorde att jag i alla fall kände mig dum då jag spenderade hela veckan med att steka i solen. När vi har varit i Thailand och besökt Bangkok har jag så ont i magen då jag ser alla dessa barn / mammor som sitter på gatorna och tigger pengar.

När jag tänker på alla dessa människor i världen skulle jag lätt kunna strunta i julklapparna och bara få umgås med min familj och njuta av all tid som vi har.


Pepparkaksbyggande och grillning vid sjön

 


Idag har det snöat så mycket i Långhundra så vi knappt kommer ut från huset. Vi lyckades i alla fall komma till affären där vi köpte massa god mat. Det gäller att ha lite på lager ;0) Idag har jag gjort mitt första pepparkakshus. Efter några timmar är det klart och denna gång har jag ingen syster i närheten. När vi var små gjorde mamma nämligen ett pepparkakshus och när vi skulle äta upp det fattades det en bit på taket. Någon ( våran syster ) hade bitit av delar av taken och ätit i smyg. Ha ha ha. Hon är en riktig höna! Älskar dig syster.



Se så fint det blev!



Såg lite tråkigt ut innan glasyren och pärlorna kom på!



Rekomenderas, en man som hjälper dig att hålla ihop pepparkakshuset innan limmet har satt sig. Vill du hyra honom kostar han 500:- / timme och gör ett otroligt bra jobb ;0) ( Alltså hjälper dig med pepparkakshuset ) ha ha ha

Blev hämtade i dag av våra kära grannar med 2 fyrhjulingar. På med varma kläder, kokade te / kaffe, plockade fram korvar och tog med fika. Sedan bar det av till sjön för korvgrillning. Jag åkte med Irene dit och kunde njuta av färden till sjön. Alexander åkte med Pettsson och då får man det hett om öronen. När Alexander klev av såg han helt vimmelkantig ut. Pettsson vet hur man kör 4hjuling :0)



Massa god korv och cider vid brasan. Kan inte bli bättre.



Här var jag hel efter färden. När vi skulle hem fick jag åka med Pettsson och jag kan säga att det var länge sedan jag skrek/skrattade så mycket som då. Det var som att åka rally. Snön yrde och jag trodde att vi skulle dö. Pettsson skrattade och körde ännu fortare. Galna men otroligt roliga grannar vi har.

Det här är landet och jag njuter varje gång jag får komma ut i naturen. Vi har så tur som bor här.


Rocky Road

Det blev en lång fredag med start klockan 04.50 på morgonen tilll klockan 04.30 på natten. Det kanske är därför jag känner mig lite bakfull idag? Det var sista dagen på denna höst termin och vi i UNiT18 slösar inte med någon tid utan utnjyttjar den till max. Vi tomtade för alla på stationen i Uppsala och gav alla på stationen julklappar och en tidning på morgonen. Vi hade tomteluvor och vi hade även med oss en tomte. Så mysigt men ack så kallt. -17 när jag lämnade huset. Hua.

På kvällen var vi hos underbara Chris och partade loss och det blev för 2:a fredagen i rad utgång på Flustret. Alexander och Carl kom till Uppsala och partade för fulla muggar. Fulla? Japp!!! De vaknade klockan 17 i dag och min käre sambo mådde inte allt för bra. 
 Det finns så många minnen från den kvällen att jag inte pallar att skriva om allt. Jag rekomenderar att vara nykter en kväll på Flustret, du kommer se så roliga saker.Prova det!

Här är snyggingen med massa klappar. Tack darling för en underbar kväll ( Vi fick ta med oss ett paket för 50:- som vi sedan lottade ut )



Jag fick guldpaketet ( det var inslaget i guld ) och fick skorpor i en fin glas burk. Kunde inte ha blivit bättre. Blev så glad. Tack My som bakade :0)




Blev så inspirerad av Mys paket så jag har bakat hela dagen. Ett bra tips på en julklapp!




Jag hade inget rött snöre, det blev fint ändå :0)



Gjorde massa Rocky Road så min mini bror Jonas blir glad :0)

Nu ska jag titta på film och njuta av lördagskvällen med ett glas julmust.

3 saker som jag är glad för idag är;
1. Jag är inte bakfull
2. Underbara Lisa ringe idag och vi ska ses nästa vecka
3. Mina bakverk


Möten mellan människor


Varje dag möter man nya människor och får insiration från alla håll. Jag är så glad att jag började studera på Idékraft. Först tänkte jag att nu gäller det att konkurera, vi alla 34 ska ju bli projektledare och hur ska det gå när alla ska söka jobb. Nu 1 år senare tänker jag inte alls så. Varje gång någon i mitt team berättar vad han / hon ska göra blir jag inspirerad och plockar de godbitar som jag vill ha. Det handlar inte om konkurrans utan om möten mellan människor och hur vi kan hjälpa varandra att gå vidare i livet. 

Det finns massa saker som jag vet att jag behöver öva på. Som tex; avsluta saker, bli bättre på att hantera konfliker. Varje dag jobbar jag med dessa saker och varje gång jag får feedback av alla underbara så närmar jag mig målet. Tänk vad viktigt det är att vi alla är så olika. Saker som jag tycker är lätt kan jag hjälpa andra med. 
Vi behöver varandra och det är viktigt att inte konkurera med varandra. 

För varje dag som går lär jag mig nya saker och tar med mig det som betyder mest för just mig.  

Under denna tid har jag haft turen att möta så många människor som jag inte hade gjort om jag var kvar på Gina Tricot. Då var jag nöjd, nu vill jag bara ha mer och ser på mitt liv på ett helt annat sätt. Ibland tänker jag tillbaka på den tiden som jag hade inom handels. Jag ångrar inget för jag hade inte varit den person som jag är idag. Det jag tänker på är; om jag hade gjort något annat än jobbat inom handels, varit ute och rest, hade mitt liv varit annorlunda då? Kanske, kanske inte.

Jag har alltid strävat att bli butikschef så länge jag kan minnas. När jag fick mitt första erbjudande att bli butikschef tackade jag nej. Varför? Det känndes inte bra just då. Efter någon månad ångrade jag mig och tänkte; attans jag skulle inte ha sagt nej. Jag insåg efter ett tag att jag hade tackat nej för en orsak. Jag ville inte ha jobbet punk slut. Jag kan undra varför jag gör si och så, varför jag fattar de beslut som jag gör osv. Jag har insett att det finns orsaker till varför jag gör vissa saker och just då i den stunden gör jag något som är bäst för mig själv.

Så stå för de saker jag gör, det finns en anledning varför!


Oavsett vad som händer i mitt liv finns Alexander där varje dag och stöttar mig till max. Vad vore mitt liv utan honom. Tack för att du finns min finaste ängel...







Jag ser det snöar!


Vaknade tidigt i morse av att jag hade ont i halsen och var snuvig. J*la skit. Har inte tid att vara sjuk. Tittade ut genom fönstret och insåg att det var snö ute. Jag blev så lycklig. Älskar snö, det är så vackert! Katterna är inte riktigt lika exalterade över snön. Sixten gick ut i 10 sek och kom in lika snabbt.








Nu ska jag koka te och krypa upp i soffan och läsa Andreas Carlssons bok. Mysigt!


Julpyssel och funderingar


Vaknade kl 08.00 i morse och insåg att jag var själv i sängen. Alexander var redan vaken och satt i vardagsrummet och jobbade. Skönt att vakna tidigt för då känns dagen så otroligt mycket längre. Nu är snart klockan 11 och jag har redan läst några kapitell av Andreas Carlssons bok, plockat fram ljusslingorna och satt upp de på alla buskar utomhus, plockat fram några julsaker och städat. Så skönt det är att vakna tidigt.

Snart är det jul och jag har inte börjat med mina julklappar ännu. Som tur är ska jag bara handla till min syster och lillebror och självklart Alexander. Detta år har familjen Andersson, Edstam bestämt att vi ska handla för 500:- till en person i familjen. Eftersom vi är 6 personer i familjen blir detta så mycket billigare och lättare. Varje person har fått en person att köpa paket till och jag ska köpa julkpallar till min syster. ( Jonas får paket från alla då han är minst och det känns orättvist att han ska få så få presenter) Mycket tråkigare då jag älskar att ge / få paket, lättare då jag pluggar detta år och inte har så mycket stålar över. Nu är det bara snön som fattas.




Fick låna Andreas Carlssons bok av Lisa och började läsa den igår. Har läst några kapitell och redan nu så har jag fått så många funderingar. Som ni vet funderar jag på företag, allt är inte klart ännu i mitt huvud. Kommer ägna mitt jullov till att forma företaget och just nu försöker jag läsa så mycket motivations böcker som möjligt. Andreas Carlssons bok är så annorlunda från hur jag har tänkt.

Jag är och kommer alltid att vara en person som tänker på att alla i min närhet ska må bra och där jag själv kommer i 2:a hand. Andreas skriver om hur han hela livet har fokuserat på sig själv. För att lyckas har han fokuserat på sig själv något som jag behöver öva på.

Fokusera på möjligheterna och inte problemen!!!!!!


Julfest med ett stort J


Nu har det snart gått 1-år sedan jag träffade alla dessa underbara människor i team 14. För varje dag som går lär vi oss nya saker. Från början tänkte jag att det inte är så jobbigt att studera. 9-16 varje dag är väldans få timmar när jag är van vid att jobba 10 timmar/dag. Hua vad jag hade fel. Varje dag jag går hem har jag lärt mig något nytt. Det är så spännande. Kul att få lära känna alla underbara människor och jag blir inspirerad varje dag som går.

Igår var det julfest på Gotlands nation för hela teamet och respektive. Vilket drag, team 14 kan parta! Vi i party-gruppen överaskade alla med ett lucia tåg och en dans iförda ( Ja vad ska jag säga en vit handuk och ett rött snöre) Vi sjöng Santa Lucia sången och började dansa en dans som vi hade tränat på, alla blev helt galna. Det var sååå kul, tjejer det måste göras om igen. 

Tack alla underbar för en otroligt lyckad kväll. Det var så kul att så många kom och den som jag älskar mest kom fast han var sjuk. Tänk att jag kan ha så underbara vänner och en sååå underbar kille. Ibland är livet helt underbart.

Nästa vecka är det jullov och vi är lediga tills den 11 jan nästa år. Det behövs ledighet för min del. Det ska bli underbart att komma hem till min familj och fira jul i lugn och ro. För detta år behöver jag inte jobba den 26!!!!!!!! HELT OTROLIGT!
För er som inte vet har jag jobbat den 26:e i 7-år och missat släkten varje år.

                                                    Detta år mamma är jag hemma, bra va?? 

 


                                                                    


 


2 st i huset igen ( 4 om jag räknar med katterna )


Nu är äntligen Alexander hemma, 10 dagar gick fort. Jag har sovit dåligt under hela tiden han varit borta och nu ska det bli skönt att äntligen få sova en hel natt. Det näst bästa var att han hade handlat 2 st väskor och 3 st klockor till mig. Har en så underbar man. Är helt överlycklig. Kan inte bli bättre.

Här är en bild på de saker som Alexander köpte till mig. Tack älskling!!!




Pratade med min far idag ang företag. Han har haft eget så länge jag kan minnas och är en bra inspirations källa nu när jag funderar på att starta eget företag. Det finns så många frågor som jag funderar på när det gäller ekonomin och det är verkligen något som jag måste jobba på då + / - är något som jag inte gillar.

Matte och jag är inte kompisar och det kan nog vara ett problem då jag ska ha eget företag, som tur är finns det människor som gillar + / -. Det gäller bara att betala. Hua. Vi har läst ekonomi i skolan så lite koll har jag och under jullovet så ska jag fråga ut pappa ang företag och just den ekonomiska delen. Förhoppningsvis blir jag lite klokare.

Måste visa en så rolig bild som jag tog i går kväll. Siri ville sova och hittade min väska. Tog ett tag innan hon lade sig till rätta men när hon väl låg där somnade hon. Vi har helt galna katter... ha ha ha

 

 
Imorgon blir det party med klassen så nu tänkte jag välja ut en klänning som jag ska ha på mig. Vi kommer vara ca 60 personer som festar loss i Uppsala. Ska bli så roligt!!!

 


 


Företag


Jag har många tankar och funderingar över om jag ska starta eget  företag eller inte. Det finns så många tankar i mitt huvud som cirkulerar just nu. Har börjat få ner mina tankar på datorn men mycket är kvar.

Det gäller även att utföra de i verkligheten och en utmaning för mig som alltid startar saker och har svårt att avsluta så är detta en stor utmaning för mig. Måste ta mig själv i kragen!!
Som tur är har jag en coach som har satt lite press på mig. Tack Marjut :0)


Har just läst boken Härskarteknik av Elaine Bergqvist (som jag för övrigt rekomenderar starkt) Fick många funderingar och tankar hur jag ska aplicera detta i verkligheten. Jag tror att om jag är medveten om att det finns de som härskar blir det lättare att tackla dessa.

Jag tror att det är viktigt att har härskartekniker i bakhuvudet och hur jag ska tackla de oavsätt vad jag kommer att jobba med framöver.

Övning ger färdighet!!! Så nu är det dags att börja öva...


Vill ha en resa till solen


Som ni flesta vet befinner sig min kära Alexander i Thailand och steker i solen. Denna bild tog jag förra veckan när det var -grader hemma. Skickade över denna bild till Alexander....




                                                                  och fick denna tillbaka....




Tycker att det är lite orättvist...men du förtjänar varje minut. Önskar bara att jag kunde var med för jag saknar dig så hjärtat.

Saknar Koh Maak otroligt mycket ( inte lopporna ) men jag tänker på; stränderna, watermelon shake ( Amanda du vet) ölen, Tom bombadill, Pom ja det finns massa galet att berätta om den resan men det tar vi en annan gång.
Måste åka dit snart igen. För er som vill hänga på; börja spara!

Det är såå roligt att resa. Är inte avis på min underbara syster som ska resa jorden runt med början 7 jan. Jag vill så gärna hälsa på de någon gång under resan men jag vet inte om det går ännu. Skolan, jobb och pengar styr ganska mycket.

Nu ska jag fixa lite innan det är dags att sova och avsluta denna dag



Hej kul att du är här...

Mitt första blogg inlägg! Helt otroligt, jag som ALDRIG skulle blogga. Ni kommer att få dela alla mina tankar och funderingar som jag har varje dag. Hoppas ni får en trevlig läsning och som vi säger på Idékraft - Ge mig feedback!

RSS 2.0