Linda+Peter=sant

Igår fick vi äran att åka på bröllop i Lindesberg. Linda och Peter gifte sig och det var så vackert. I kyrkan sjöng Kenneth och hans son John spelade på gitarr - Du är allt, skriven av Sonja Aldén. Det var så vackert och jag hade svårt att hålla tårarna borta. När de var klara läste Madde en dikt som hon hade skrivit till brudparet. En vit klänning, blommor, vit kyrka med utsikt över sjön, familjen, tårar och glädje. Kärleken fanns i luften och att få dela den stunden med Linda och Peter var otroligt. 

  

  


Störst av allt är kärleken ♥







Du och jag ♥



Världens godaste tårta, Lisa kommer jag anställa om jag ska ha mitt bröllop :0)

En underbar midsommarafton som vi alla kommer bära med oss hela livet, vi önskar Linda och Peter ett underbart liv tillsammans. Nästa helg är det dags för bröllop igen, denna gång får vi vara med på Daniel och Camillas bröllop :0)

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge




Inspirerad till bröllop

I lördags var jag och Lottie hos Emma för att fira hennes 25-års dag. Hon fick chips och dipp, typsikt Emma. Den riktiga presenten kommer senare... hi hi hi. Då blir det party med hela tjej ligan :0)


Jag och Lottie pratade hela kvällen och det var länge sedan vi hade tid att sitta ner och prata. Hur kul som helst och jag är glad att jag inte gick ut. Kände mig ganska sliten efter fredagens bravader så jag körde in till stan. Skönt att vakna upp på söndagen pigg och kry :0)

Blev inspirerad till bröllop när jag såg Viktoria och Daniels .... hm.... Alexander när ska du fria???






Camping L-100:a

Fredagens bravader ... jag säger bara en sak - PARTY!!! Det var såå kul. Temat var trailer trach och det var en fröjd för ögat att se alla dessa underbara människor klä ut sig. Grillning, tävligar, fotboll, dans och självklart elda ( alexanders favorit nöje ) var några inslag under kvällen/natten. Vädret var med oss och vi hade strålade sol, vilket var underbart. Det var många som kom hit och vi var säkert 25 personer. Med massa roliga minnen och många skratt kommer jag minnas denna dag länge. Tack alla som kom hit till oss i L-100:a det är lika roligt varje gång :0)

Snygg Lottie.... ha ha ha



MAT... MUMS!!!                                                                   Tävling på G :0)



Snygg Emma :0)                                                            Vår egna Lisa aka Lenny




Lottie                                                                              Var det Carina chris?? Ha ha



Alex fick som ha ville, nu är gräsmattan svart... hm...     Min underbara man ♥ som ställer upp när vi har fest fast        har jobbat och skulle upp och jobba dagen efter. Älskar dig

Japp det är jag, snygg va??

När vi hittade Emma här var det nog dags att sova

På morgonen var det dags för scones som alltid när vi har besök ♥

Mer grillfester på landet. Kom över när ni har tid någon dag :0)

Vin, cider och underbara grannar :0)

Igår åkte jag in med Siri till vetrinären, det var dags att kastrera, vacinera och öronmärka lilla Siri. En hemsk bilresa för henne då hon skrek hela vägen. Väl inne hos vetrinären var det superläskigt och hon var orolig. Stackars Siri.

När de fixade Siri tog jag en promenad och hammnade ute på landet, känns inte så konstigt faktiskt ;0) Efter drygt 1 timme ringe de och jag kunde hämta Siri. En drogad katt fick jag med mig hem.

Idag har det varit en underbar dag. Tog en promenad i morse, vattnade blommorna, åt frukost, städade lite hemma innan jag hämtade underbara Maria i Knivsta. Vi pratade hela dagen :0) Som vanligt åt vi ( ett återkommande inslag då vi ses ) Plättar, paj och sallad innan jag lämnade henne i Knivsta. Jag och Maria fixade ett fågelbad gjort av flytspackel och rabarberblad :0) Otroligt fint :0) Ni får se bilder senare.

Efter jag lämnade Maria i Knivsta åkte jag till puben i byn. JA, det finns en pub. Jag, Clearens och Anette ( som äger puben ) drack cider och pratade massa. Hur kul som helst. Åkte hem och stannade hos grannarna och drack ett glas vin och snackade skit. Otroligt bra dag och jag vet att morgondagen kommer bli ännu bättre ;0)

Emma 25-år



Idag fyller Emma 25-år och det ska vi fira med ett STORT HURRA!!!! Tänk, för något år sedan kände jag inte Emma idag är hon en av mina närmsta vänner och jag är så glad att vi träffades. Denna helg blir tuff då vi startar med L-100:a camping ( hos oss ) på fredagen och det blir alltid röj på våra fester så jag förväntar mig att alla kryper upp till deras sängar och på lördagen åker vi till Emma och partar vidare och firar hennes 25-års dag extra mycket. Hua ;0) Massa kärlek till dig Emma på din födelsedag♥ Älskar dig

Sommaren är räddad

Nu är sommaren räddad :0) Det kom en kille och levererade dessa hem till dörren, jag säger bara en sak AWC ( Australian Wine Club ) MUMS!!!!

Så kom ut till oss i Långhundra och drick vin i sommar ;0) wiiiee

Vad är problemet?

Jag är med i vägföreningen i Långhundra och sitter där som sekreterare, vi träffas några gånger om året hos varandra. Vi jobbar 1 timme sedan fikar vi och snackar skit resten. Jag tycker det är kul då jag lär mig saker och får träffa nya människor. Kan inte se något negativt med det. Igår var det dags att ha årsmöte då alla i byn får komma och tycka till om det jobb vi har gjort och tycka till om det vi har planerat. Det var 90% gubbar i åldern 70+. Vi var ca 20 st där och då var det 6 pers från styrelsen.

Vi blir även av med 3 st styrelsemedlemmar och hela valberedningen avgår då alla har jobbat i flera år och är trötta. Vi har fått in 2 nya personer men det räcker inte. Ingen vill sitta med i styrelsen men alla har åsikter om vägen. Det jag tycker är tråkigt är att det oftast är samma personer som engagerar sig. Varför är det så? Oftast om man tackar jag till att vara med så får man sitta tills man ruttnar då det inte finns några som vill ta över. Varför är det så svårt att engagera sig? Vad är folk rädda för?

Tänk på att du har mer att säga till om när du sitter med i en styrelse. Allt behöver inte ge pengar utan kan faktiskt ge otroligt stor kunskap. Tänk på det om det är någon som frågar dig om du vill hjälpa till.




Ines och Tina

Idag var jag hos Tina och Ines. Tina och jag jobbade på Gina i många år och vi försöker att träffas så ofta det går. Ines är Tina och Andreas första bebis och idag fick jag träffa henne för första gången. Kändes konstigt att Tina är mamma nu, hon är otroligt duktig och jag vet att hon kommer bli underbar mamma. Lilla Ines fick en body och en mini kossa. När Tina visade kossan för Ines skrek hon som en galning, kändes inte lika kul att ge bort den då. Lite senare gjorde jag ett nytt försök och då verkade Ines tycka om kossan.

Tur det för den var vald med mycket omsorg. Gick till Rackartyg för att handla kläder osv till Ines och tjejen i kassan var nog glad när jag gick. Jag ville att det skulle vara sött, enkelt, inte för dyrt, inget fjant, rätt färger osv. Allt tjejen visade i butiken var inte bra. Tror att hon gav upp tillslut ;0)

 

Kollar in paketen

 

 

Söt

 


Nu är jag inte lika rädd för kossan



11-års firande

För exakt 11 år sedan blev jag och Alexander tillsammans. Vi hade gått på samma skola 1-6 men i olika klasser. Jag minns inte Alexander men han kommer ihåg mig. På skolavslutningen i 6:an hade han sina noter på min rygg ( jag spelade tvärflöjt och han klarinett ) vi gick från vår skola till kyrkan och spelade :0) 7-9 gick vi i samma klass. Alexander var inte så cool i 7:an och jag tyckte inte att han var så snygg. I 8:an köpte han nya kläder, klippte håret ( han hade pott-frisyr ) och han tränade boxning. Jag blev intresserad och tyckte han var snygg. Vid den här tiden sa jag till min mini syster att - han kommer bli såå snygg när han blir äldre!!! Det blev han oxå ;0)

Under den här tiden hade jag andra killar men i 9:an började vi hänga. Jag blev mer och mer intresserad av Alexander men trodde att jag inte kunde få honom för han var FÖR snygg. Ni vet att Charlotte vann eurovision -99 då satt hela gänget hemma hos mig och Alexander satt bredvid mig. Efter drog alla och Alexander och jag satt kvar ensama. Vågade inte ta hans hand och fick reda på att han inte vågade heller.

Det blev ett par intensiva månader innan vi fick till det ;0) Vi vågade inte riktigt. På skolavslutningen i 9:an hängde vi hela kvällen/natten Alexander drack lite för mycket och jag tog hand om honom. Då var vi nere i Kumla sjön och gick runt runt sjön. Varje gång vi träffade våra polare skrek de - Är ni tillsammans ännu?? Hångla nu ni tycker ju om varandra!!!!

Tillslut hånglade vi och folk skrek!!! Han följde med mig hem och vi sov några timmar innan mamma kom in i rummet klockan 6. Hon skulle upp och jobba och visste inte att Alexander var där. Det första hon sa var - det stinker sprit!!!! Nu får du gå hem Alexander, din mamma är säker jätteorolig för dig.

Han drog och på fredagen skulle jag träffa min kusin Fanny i Örebro. Hade ingen tanke på att ringa Alexander. På lördagen ringde han och frågade om vi skulle göra något. På den vägen är det och som sagt efter 11 år är jag fortfarande lika kär i honom.










 

Du är min stora kärlek och jag vill alltid vara tillsammans med dig. Jag älskar dig mer än vad du tror ♥

-din Johanna








5 enkla sätt att öka din mentala styrka

1. Anta nya utmaningar
2. Påminn dig om allt
du tidigare lyckats med
3 . Börja med det du kan
och öka svårighetsgraden
4. Vänta inte på
inspiration
5. Hitta fördelar


Tio grundprinciper för
mental styrka

- Rätt attityd är viktigare än rätt resurser
- Omöjligt är inte ett faktum - det är en åsikt
- Det finns inga misslyckanden - bara feedback
- Ingen kan göra mig svag, ledsen eller
irriterad utan min egen tillåtelse
- Hellre försöka och göra misstag än att
inte våga alls
- Varje dag ovan jord är en bra dag
- Höga mål ger energi och kraft i nuet
- Vad som än händer i framtiden så kommer
jag att klara av det
- Jag kan skapa och påverka min egen framtid
- Jag litar på mig själv och gör mitt bästa
utifrån de resurser jag har tillgängliga

Känner att jag oftast fastnar i mitt "gamla" tänk. Behöver inspiration och detta blev kuren för dagen.

Fick även inspiration från min mini bror idag då han pratade om sitt WOW spel. Hur allt är uppbyggt och hur de i lag organiserar för att döda bossar. De kan sitta ca 10 personer med hörlurar från olika delar av Sverige (ibland från resten av världen )  och försöka döda en boss i 20 min.
20 MINUTER sitter de och övar på ledarskap. Det var bara en boss och mini bror har spelat länge. Jag har hört att de som spelar WOW eller något liknande är/blir duktiga chefer och det tror jag på. Organisera, jobba för att få saker, hantera oväntade händelser m.m. Det är ju något som vi sitter och lär oss hur vi gör. Kanske ska börja spela WOW för att öva??

Mer inspiration?? Denna sommar får vi njuta av Kroatien igen resan är bokad och klar, säger bara en sak



WOW ;0)

SIS 24-ÅR

I lördags var det dags att fira min mini syster. Hon och bror kom ut till oss och det blev massa fika, grillning och tårta. Som tur var behövde jag inte vara på marknaden på kvällen då vi var klara vid 14, så jag hade tid att dricka rosé och fanta med min syster :0)

Hon fick göra sin egna tårta helt själv och den blev super god

Fina syster♥

Tur att du finns och jag är glad att du är hemma så jag kan ringa dig när jag vill :0)

Älskar dig!!!!

 


Dagen D

För mycket att göra på sista tiden och för lat att skriva här. Marknaden är över och det blev kanon bra. Är super nöjd över resultatet och nu väntar utvärdering osv... så jobbet är inte klart ännu. Konstigt att saker och ting kan gå så snabbt, tyckte jag just satt hemma hos Anders tillsammans med Bosse och pratade om marknaden. Nu är det klart och jag känner tomhet på något knasigt sätt. Jag vet att jag kommer prata med vissa personer fortfarande då arbetet inte är klart. Konstig känsla.

Entrén är specialbyggd och det är Bosse som vet hur man bygger upp den... vi var 5 personer som fick hjälpa till

Stora tältet fick vi tillslut upp..


Efter ett träningspass.. med släggan



Anders jobbade hårt med att få hål i marken och då är alla verktyg tillåtna



Bosse och jag fixade skyltarna. Ont i armarna efter att ha släpat traktorvikter?? JA



Höbalar så det blir fint



De försöker att bada drängen ( Bosse ) Han är dock väldans vild och här börjar folk springa bort då han kastar vatten på folk.



Söta flickan hade blommor i hennes korg och spred ut de på marken när de gick genom bygatan



Lagom snygg... :0)



Riddaren med den fina hästen



Från att det var så här mycket folk



till detta....

Vid 17 började det regna, åska, blixtra och tillslut hagla. Vi sprang som galningar och jag var svettig och blöt av regnet samtidigt. Något som tog oss 1 vecka att bygga raserades på 3-4 timmar. Mats som är byggledaren sa att de aldrig har plockat ner marknaden så fort någon gång. Kanske det hade och göra med vädret. Skönt var det för igår kände jag inte för att åka ner. Vid 9 på kvällen kom jag hem och det värkte i hela kroppen.

Nu väntar utvärderingen och projektplan skrivande.... hua...



Fin besök och jobb med marknaden

Igår hade jag minst sagt en J****G dag. Som tur är har jag en bra extra pappa. Pappa Anders som jobbar med marknaden kände Celeres Nordica och ahn talade om precis som det var. De nöjde sig med att vi skulle ursäkta oss i dagens tidning. De ville inte ha betalt vilket var hur skönt som helst. Detta kommer leva kvar länge och bilden har raderats!!!

Hur som helst, nu till lite roliga saker...

I onsdags fick jag finbesök. Linus 6 veckor och mamma Lena självklart



En nöjd liten bebis som sov nästan hela tiden

Det var mysigt att Lena var här och jag hade dåligt samvete att jag inte varit hos henne tidigare. Konstigt, vi bor granne med varandra men har ändå svårt att ses. Kanske för att det har varit ganska mycket nu... men ändå. Jag har inte hunnit fira Tindras 3 års kalas och heller inte firat Linus. Det får bli en grillkväll... eller dag då vi bjuder hit både Lena och Jerker och har fest :0)

De senaste kvällarna har vi byggt marknaden och det börjar ta sig. Mats som är boss över marknadsgatan har stenkoll på vart allt finns och hur det ska vara. Skönt att han roddar med det och att jag slipper tänka på det. Försöker lyssna och tar massa bilder på hur allt ser ut för att jag ska ha en bra bild till nästa år. Igår kväll när vi var klara frågade hur vi ligger till och fick till svar att vi skulle kunna ha marknad på lördag. WOW vad skönt. Då slipper vi jobba lördag natt som jag trodde från början.

Här kommer lite bilder på hur det ser ut för er som inte har varit här



Tornespelet äger rum här, massa sand och bygget bakom är stöttepelare för ett stort plank som ska upp...



Gatan, vackert va??



Några stånd som ska upp, ser mest ut som plockepinn just nu

ska dit vid ett och bygga mer och jag hoppas att inte blir allt för sent så jag hinner äta med Alexander och Carl. Har knappt varit hemma på kvällarna denna vecka så det vore mysigt. Imorgon fyller en tjej år och hon heter Sophia Edstam, min syster, och det ska vi fira med tårta och presenter. Hon och min bror kommer ut hit och det kommer bli så mysigt. Idag är det en bra dag och morgondagen kommer bli ännu bättre.
Det bästa med allt är att det är fint VÄDER och solen skiner. Men det var som jag beställde, fint VÄDER på marknaden och det får jag. Tycker om den tanken.... Nu ska jag jobba vidare med marknaden i solen ;0)


Bra morgon?? Eller inte....

FAAN, FAAN och åter FAAN. Igår hade jag kontakt med UNT ang en notis i tidningen. om marknaden Allt var ok och jag hade pratat med en kvinna ang bild och vilka som skulle vara med. Bilden som jag tog och gav till UNT var en bild från vår bildbank som jag har fått tidigare. Inga konstigheter med andra ord. När kvinnan från UNT ringde för att kolla bilden sa jag att det var vi själva som hade tagit den. Dubbelkolla, dubbelkolla och åter dubbelkolla. Idagens tidning finns riddarna med, bilden är på plats men det står att det är Celeras Nordica som är med. Helt fel då jag sa att det var Bockens Kämpar till UNT: Första felet. Ett samtal senare av Bosse där han undrar hur detta gick till och att Celeres Nordica är tok arga över att jag har använt deras bild I UNT, inte visste jag att det var deras bild. Soppa??? JA!!!!!

Så nu har jag ringt UNT och bad de ändra på det som stod i UNT i dag och att vi ber om ursäkt för bilden och Celeres Nordica. Problemet som vi har nu är att de kan begära pengar för den bilden och vi som är en idiell förening som inte har några pengar kan detta slå oss hårt i bakhuvudet. Många tårar senare och prat med Bosse ( förre projektledaren ) Hoppas jag detta löser sig och att Celeres Nordica inte är för arga på mig.

Bosse berättade att han ar oxå gjort fel och det är ingen människa som har dött. Det jag blir arg över är att jag inte dubbelkollade med Bosse innan och bad journalisten att skicka det hon hade skrivit till mig innan publicering. Som Bosse sa - Man lär sig av sina misstag.

Jag vill inte göra några misstag och jag blir så sur på mig själv. Hoppas verkligen att de inte vill ha pengar för detta. Annars får vi bita i det sura äpplet och betala.

FAAN, FAAN och åter FAAN...

RSS 2.0