Tanter och inspiration mixat, kan det bli bra??

Varför gör man sällan saker som man måste??? Nu tex... jag skulle behöva skriva klart lite saker, ringa fler personer ang. marknaden. Fastnar med att blogga... kanske för att jag blev inspirerad idag?? eller att jag träffade världens otrevligaste tant idag som skrek på mig i 10 min??? Hm... Kanske därför jag bloggar just nu när jag igentligen skulle behöva göra andra saker. Igentligen skulle jag ha varit på träning idag men jag har ingen bil och Alexander är fortfarande i Stockholm, morbror Per har för mycket att göra. Så ingen träning idag heller... hm... känner att jag har skippat träningen allt för ofta just nu.

Hade en givande morgon på Idékraft idag, vi har ju varit ute och branschsspanat i olika företag och delgav varandra det vi upplevde på företagen. Intressant att lyssna på alla. Oskar kontanktade en kompis och skulle komma och besöka deras företag på onsdag då hon ringer och frågar om det är ok att han kommer på en arbetsintervju istället. Han tackar ja till det och på onsdag ska han dit. Jag säger det igen, man vet aldrig vad som händer. Lottie berättade om några killar som har jobbat med deras företag i flera år och det är först efter 2 år de har fått betalt. Det som har drivit dessa personer är just deras passion och något som de tycker är kul. KUL!!!! Kan man ha kul på jobbet??? Fatta att göra något som man tycker är kul och brinner för. Inte gå till ett jobb för att man måste utan för att man tycker det är KUL!!!

Alla borde ha så och jag tänker ha så!!!

Idag träffade jag en tant som bor längs Lockstaholmsvägen. Jag känner henne inte utan har bara hälsat på denna tant. några gånger. Idag var hon och hennes man ute och fyllde igen några hål längs vägen. Jag ( snäll som jag är ) stannar och i farten säger - Vad duktiga ni är. Oj oj oj... kanske inte bästa tanten att säga det till. Hon gick igång och det var svårt att få henne tyst. ARG??? nej vansinnig över vägen var så dåligt skött, varför finns det inga pengar att fixa det, är det ingen som jobbar med detta, när hon satt med i styrelsen fanns det massa pengar, lastbilarna som kör här ( det är ok att köra lastbil här, det kan vi inte neka de till ) skulle betala för detta. Efter ett tag går mannen på mig och skriker lika mycket han. Försökte med allt men insåg att det går inte att prata med denna kvinna /manså jag nickar och försöker att förklara.

Tillslut vänder hon sig om och säger - Jävlar om ni höjer avgifterna och vänder på klacken. Kunde inte låta bli och säger  - Ha en trevlig dag, tanten blir lite paff och säger- detsamma och jag säger hej då med en glad stämma.

Det roliga är att jag verkligen försökte att tala med henne så som vi har lärt oss i skolan men inget fungerade, sen insåg jag att för något år sedan hade jag blivit väldigt ledsen över att jag blev påhoppad. Nu rinner det av mig som en gås och jag känner bara en sak - Stackars kvinna som bär så mycket agg, det kan inte vara bra för någon.


Sedan blir jag glad i mitt hjärta när jag inser att jag lever med världens bästa Alexander och inser att jag är glad och att jag inte ens i närheten kommer vara så arg/bitter för jag är lycklig!!




Grillfest, bullar, jobb och katter

Igår hade vi besök av Ante, Jovan, Markus, Erik, kusin Linnea och underbara Emma. Vi grillade åt kladdkaka och bara snackade. Borde finnas fler dagar det händer ♥ Tror det blev en chock för Emma och Linnea då de inte är så vana att höra snacket mellan killarna. De är helt GALNA och jag skrattade många gånger. Markus sov över så när de andra hade åkt hem blev det helt tyst i huset. Kollade lite på film innan jag somnade i soffan. En bra dag som avslutades bra :0)

Snor din bild Emma :0) Tyckte den var så fin.... LOVE U!!!♥



Sökte lite jobb igår och känner att det är ett hav med val. Under sommaren tänkte jag jobba och inser att de jobb jag söker är jag överkvalificerad för, men jag behöver ett jobb. Känner att det är så tråkigt att söka jobb och att jag hela tiden måste ändra på mitt cv för varje gång jag söker. Pust!!! Kan inte man anställa någon som kollar igenom alla jobb och säger till mig vilka jag ska söka?? Någon som vill tjäna extra pengar??

Idag har det regnat hela dagen, tråkigt då jag hellre hade varit ute. Jag har bakat bullar och håller just nu på att måla tv-bänken vit. Det man får tänka på är att det är bra inne väder och det finns ganska mycket projekt här inne oxå.

Mums

 

 

Lilla killen

 

 

Jag och Arnold

 

 

Te och bulle mums!!!


Nu ska jag måla tv-bänken igen sen är det klart!


Trädgårdsarbete

Tur att jag har en bror som älskar att vara ute på landet och att han bor så nära. I måndags tog Alexander med han ut och han sov kvar här tills i dag. I tisdags fixade han och jag i trädgården där vi planterade träd, hallonbuskar, blommor och en buske. Vi röjde hela dagen och jag hade ont i hela kroppen när vi var klara. Åkte till Pyret plantagen ( moster ) för att hämta lite blommor att plantera i nya rabatten, slutade med att jag fick 3 påsar och en buske. Tur att hon finns, ska försöka fixa lite mys till henne någon dag då hon är så snäll. Efter slit i trädgården väntade rabarber paj och te i solen, kunde inte ha blivit bättre. På kvällen grillade vi hamburgare och både jag Nils och Alexander sommnade tidigt.

Här kommer resultatet....

Hm... blommorna är lite hängiga... men det blir super fint

Min älskade hägg

Massa hallonbuskar

Rabarberpaj

Michelangelo sover

Donatello sover oxå

Arnold och Michelangelo sover oxå

Katterna har börjat springa runt, de går på lådan, klättrar och kommer när vi ropar och så klart, de TOK busar. När de har busat färdigt sover de som stockar :0)


Vårruset=check!!!

I måndags sprang jag vårruset för första gången. I 5 km sprang... eller det kanske var att överdriva... joggade jag runt. Fick stanna 2 gånger i början då jag sprang för fort och inte kunde andas. Men jag tog mig runt och gled in på 33 minuter. Enligt Maria ska vi i vår ålder springa 5 km under 30 min, då är man tydligen i bra form. Hm...

Vi var söta och starka


Spons; Fyris Senap



Chris och Anna



Söta Anna som hade fixat allt



Söta skobilen



Spring, spring....

Nästa år ska jag vara med och då ska jag ha tränat innan för då ska jag försöka slå mitt resultat. Jag måste bli bättre hela tiden ;0)




DeLaval



Idag var jag hos en tjej som heter Monia och hon jobbar som projektledare på DeLaval i Tumba. Hennes inriktning är marknadskommunikation och hon är ansvarig för all kommunikation så som annonser och ta fram nya

Det var morbror Per som fixade så jag fick vara med Monia 1 dag eftersom han har jobbat där i 15 år känner han till de flesta ;0) Vi var inne vid 8 och hade tur att träffa hans prohejtledare och vi kunde prata om vad de gör osv. För er som inte har koll på DeLaval tillverkar de mjölkmaskiner osv till bönder runt om i världen. De har funnits i 125 år och har ca 4000 anställda i företaget. Här kan du träffa alla nationaliteter och redan på morgonen hade jag träffat: 1 tysk, 1 från Nya Zeland och en kille från Peru. Lite skakig engelska så tidigt på morgonen piggade upp mig. DeLaval jobbar mycket med PPS ( en projektmodell ) när de genomför deras projekt och eftersom företaget är globalt är allt på engelska. Intressant att lära sig alla termer på engelska. Under hela dagen träffade vi olika personer och jag blev tillslut förvirrad över vilka som pratade svenska eller engelska.

Fick massa nya tankar och funderingar och den första tanken som slog mig är att jag skulle vilja jobba med att förbättra företag, gå in och hjälpa de med idéer och nya tankar. För det som Monia pratade om är; de hinner inte teambuilda, gör inget kul efter projektets slut, inget mys i veckan och något som de verkligen behöver ha hjälp med är inse vad deras projekt resulterar i. De gör massa annonser, reklamprylar, och skickar med säljmaualer till alla säljare som träffar alla bönder, med de får aldrig veta om de har gjort ett bra jobb. De lägger ner otroliga pengar på att utföra försäljningsprodukterna men ser inte vinsten. De ser ju om produkten säljer men de vet inte om det är reklamen eller om det helt enkelt är själva produkten i sig som är attraktiv.

En givande dag då jag lyckades ge Monia massa nya tankar och idéer som hon kommer ta med sig och det var hur kul som helst för mig. Hon avbokade allt under sin dag för att vara med mig och vi pratade från 9-16 och tillslut började hon leta jobb åt mig. Fick hennes kontaktuppgifter om jag har några frågor senare. Är otroligt glad över att jag fick vara med henne och det kommer nog ta några dagar innan jag smälter allt.



När lär jag mig??

Igår åkte jag och Alexander in till Uppsala för att köpa växter till altanen. Vi började på Plantagen och ju mer vi gick runt bland alla växter ju mer panik fick jag. Det finns så mycket att välja på och jag känner att min kunskap ang växter är = 0. Så jag ringde mamma för att få mer hjälp. Kände att det hade varit skönt om hon vore där så jag kunde få hjälp. Synd att de bor 20 mil bort och inte kan komma och hjälpa mig där på plats. Tillslut tog Alexander tag i sittuationen och började välja vad vi skulle ha. Då blev jag ännu mer stressad och blev nästan arg att han skulle bestämma, jag hade egna tankar ang hur jag ville att det skulle se ut men jag visste inte vilka växter vi skulle ha. Pannkaka av allt kom vi tillslut ut från Plantagen med olika blommor. Åkte sedan till blomsterlandet för att köpa krukor till alla blommor. Några timmar senare var vi hemma igen och jag började måla krukorna vita som vi hade köpt. Blev hur fint som helst.

Funderade mycket på hur mycket jag inte kan när det gäller växter men även när det gäller huset. Visst jag lär mig nya saker hela tiden, men när ska jag sluta ringa mamma och pappa när jag inte kan saker? Jag tyckte jag var beroende av de när jag bodde hemma, nu känns det som jag är mer beroende av de när jag har hus.

Det blev fint ialla fall, med blommorna och det känns som vi är på god väg.

 



 

 

 

Ska försöka fixa med marknaden nu, mini Arnold ligger i mitt knä och sover, hon är söt men inte lika söt när hon ligger och småfiser ;0)





Allt och inget

Idag har jag gjort allt och inget. Jag har vissa dagar där jag fixar massa hemma men när dagen är slut känns det som att jag inte har gjort något....Alexanders familj var här i några timmar. Vi planterade, åt mat, klippte gräsmattan, åt paj och drack av min hemmagjorda rabarberssaft. Lagom skönt. Solen stekte på bra idag och jag känner att jag är röd, inte bra. Nu på kvällen kom Carl och Marcus och vi har precis grillat. Nu väntas paj och te/kaffe. Så jag har ändå utfört massa saker idag, varför känns det inte som jag har gjort något då??? Hm.... Här kommer lite bilder att njuta av.


PAJEN..... mums så god den var

Min rabarberssaft och lijlekonvaljer som Eva plockade. Så fin sommarbild

Alexander och hans bror Krisoffer

Jag och Alexander har hunnit fixa massa i trädgården idag och det känns som att det börjar bli precis som jag ville ha det från början då vi flyttade in ( 3 år sedan ) Kompis det går bra nu.... ;0)

Nya rabatten som Eva, jag och Kristoffer fixade idag. Vill försöka täcka den fula vattensaken och hoppas det fungerar med blommor

Kantade runt trädet och la dit stenar, me like

Här kommer syrénbuskarna sitta. Stenarna släpade jag och Alexander från grannens tomt... svettiga?? JA!!!

Är tvungen att visa denna bild tycker den är så söt. Katterna blir verkligen större och större, här är Michelangelo i matskålen och busar. När jag kom på de blev han så rädd att han flög in i väggen. Kunde inte sluta skratta.

Nu ska jag äta paj och mysa

Jag träffade Dolph Lundgren....

http://www.youtube.com/watch?v=VO21PWpzDp8

T15 fixade en underbar fest till oss och detta är en av sakerna... kolla och njut


Jord, maskrosor och jobb....

Arbetet med marknaden går i 190 och hur mycket jag tycker om det så är det stressigt. Var på möte med Ingemar idag och insåg att det var ca 10 saker till som jag inte hade tänkt på. Tur att jag har Ingemar som hjälper mig med allt kring marknaden. Han har ju varit med sedan -90 talet så han har koll ;0)

Idag har jag försökt att vara ute, känns som jag har varit inne nästan varje dag denna vecka. Så jag rensade trädgården. Jag har typ 3000 st maskrosor i min trädgård och det blir bara fler för varje dag. Eftersom gräsklipparen är trasig är det gult i gräset... vilket jag hatar. Maskrosor är min värsta fiende. Svettig Johanna gav upp efter 40 min. Insåg att det är lika mycket till som måste bort. Så jag behöver en ny plan - Laga gräsklipparen, då kan jag köra över maskrosorna och vips så är de borta :0) Måste bara få tag på en mutter så jag kan fixa gräsklipparen....hm...


Efter 4 dagar fick jag ge upp hoppet på att försöka köpa jord från Hammarlings och denna gång fick jag ringa Hermans maskin i Knivsta som kom ut med jord.....

Bara lite jord ;0)

Nu ska här planeras syrénbuskar...

 

När jag åkte till Knivsta för att hämta ut pengar till lastbilsnissen hade jag 26 grader. Nu är det SOMMAR!!!

 




Älskar denna säsong, allt är så fint



Mitt favorit träd, det är sååå vackert nu på sommaren



Mormors stolar mina favoriter + massa gullvivor och vitsippor. Underbart!!!!

Nu ska jag forsätta att göra annonser m.m inför marknaden...innomhus....

Söta...

Michelangelo

 

Arnold

Donatello

"The Gang"

Donatello

Idag har jag och katterna lekt. De är såå söta att jag skulle vilja äta upp de. De kan gå själva nu och Donatello springer ( försöker ialla fall ). De sover inte i korgen längre utan ligger lite överallt i köket. Kanske för att det är så varmt. Kommer bli svårt att lämna bort dessa bebisar.... Men jag kan inte ha fler katter.

 


Sommar

Efter en underbar helg i Örebro var det dags att komma hem till verkligheten. Här hemma väntar jobb, städning, kattbebisar och Alexander. Det var länge sedan jag och Alexander hade tid för bara oss så denna vecka ska det bli mys. Det var tråkigt att lämna Öret då min syster är kvar där. Jag som inte har sett henne på så länge kommer nu stanna kvar hemma maj ut... :0(

Kattbebisarna har blivit stora och kan nu hoppa ut och in ur kartongen, vilket gör att vi har bebisar som springer över hela golvet. De är precis vid fötterna vilket gör att jag är tvungen att titta ner hela tiden så jag inte mosar de. Jag älskar de och önskar att de kunde vara så små hela tiden. Kommer vara svårt att lämna bort de.


 

Alexander och Carl har slitit denna helg med att måla taket på alltanen + rivit ner räcket runt alltanen. Ett hästjobb!!!! Nu ska vi köpa nya möbler och blommor och piffa upp alltanen inför grillsäsongen. säger bara ett ord, MYSIGT!!


Nu ska jag gå ut och njuta av solen

Jonas 18 år

Bebisen har blivit stor... Förra helgen blev bror 18 år. Helt galet då jag minns så väl när han kom hem från sjukhuset. Så liten. Det skiljer 9 år mellan han och mig och jag har haft han som docka många gånger när han var mini mini. Vi har drillat han hårt och är vad vi tycker underbar.

När han var liten posade han alltid när mamma skulle ta kort på honom. De två kunde stå i trädgården i timmar och fota. Nu kan jag knappt få ett bra foto på honom då han alltid gör fula miner. Jag tror att jag lyckades nu ....

Ha ha ha... Älskar dig mini bror ♥


Möhippa

Igår klockan 7.15 körde pappa mig till Örebro där jag skulle möta upp Madde och Sussi, för att senare tillsammans åka till Lindesberg. Linda träffade jag när jag var mini. Hon och hennes familj bodde granne med oss när jag var liten. Mamma och Lilian är bästa vänner och träffas fortfarande ( Lindas mamma ). Linda tog hand om mig när jag var liten, varför vet jag inte då mitt minne är att jag terrade Linda och Madde varje gång. Jag sprang in till de tidigt på morgonen och hoppade i deras sängar, jag ville ju leka ;0) Linda och Madde är idag 36 respektive 38 så de är mer än 10 år äldre än mig. Då jag hoppade i deras sängar var de tonåringar och inte alls intresserade av en busig unge som väckte de allt för tidigt. I fredags träffade jag även Sussi ( som jag då kallade för busungen ) kul att träffa henne då jag inte sett henne på ca 20 år. Hon är Lindas bästa vän och var med på möhippan. Busungen var alltid hemma hos Linda och Madde på helgerna och jag minns att hon ständigt busade med mig, därför fick hon heta busungen. Jag har i många år kallat henne för busungen då jag inte har vetat att hon heter Susanne ;0)

Möhippan började alltså i Lindeberg, där Linda och Peter bor. Vi rövade bort henne och bjöd på frukost och hon fick sätta på sig sina fina kläder. ( gröna strumpbyxor, lila/blå klänning, svarta/guld strumpor, rosa tiara och en rosa väst som såg ut som badrumms mattan ) Sedan krusade vi hennes hår, sminkade henne med grön ögonskugga, blå kajal runt ögonen, rosa kinder och röda läppar. Sexig var ett ord som fanns med hela dagen.

Söta Linda

Efter frukosten bar det av till Örebro och Linda fick gå runt på stan innan det var dags att få ögonbindel. Vi hade bokat en show dans klass i 1 timme. Efter mycket skratt och dans satt dansen äntligen efter 1 timme. Det var dags att åka till Madde för att äta och softa i några timmar innan det var dags för middag.

Hm... vem ska bort ;0)



Svårt att gå när man inte vet vart man ska...

Svettiga efter passet

Vi hade verkligen tur med vädret, sol och 25 grader varmt stekte vi i trädgården hela dagen. Var såå skönt. Eftersom Linda gifter sig med en bagare var det klart att hon skulle baka sin tårta... detta blev resultatet.....

efter 5 minuter...

Klockan 19 hade vi bokat bord på Slottskrogen i Örebro där vi åt massa god mat. Efter maten drog vi ut på krogen och dansade loss.

Innan maten

Min goda sommar drink..... mums



Linda och Madde :0)

Mamma hämtade mig vid 1 på natten och det känndes skönt att komma hem i tid då vi började tidigt på morgonen. Vaknade vid 10 idag och det var skönt att få sova ut. Stannar en till dag hemma hos familjen och jag kommer åka hem med Markus imorgon ( som har BIL ) Sönt att få tid med familjen och slippa stressa hem. Nu är vi hela familjen och det är konstigt att alla är hemma. Syrran är super brun och fin så henne vill jag inte vara allt för nära ;0)

Nu är det som vanligt.... galna syskonskaran är samlade igen



Oscarsgala 2010

Oskarsfesten blev underbar. Team 15 hade förvandlat Idékrafts lokaler till något helt underbart. Jag blev helt chockad när jag kom in. På 3 timmar slet de verkligen för att få upp allt.

Tjejerna ♥

Ökade på mitt fultal lite....

Grönt och rosa bord, sååå fint

Emma och Jakob

Patrik och Malin

Bokan och Anna

Emma och Chris

Mums

Lottie, Emma, Malin och Patrik

Avslutade kvällen med att glida nedför trappan i skolan ( OBS!!! STEN ) och fick mig ett rejält blåmärke. Är mer eller mindra svart på röven. Men det är missar man får ta ibland efter en underbar kväll ;0)


Syster är hemma!!!!

Det har nu gått ca 6 månader men nu är hon äntligen här. Om några minuter kommer min syster hem och det ska bli så kul. Hon och Robbin har varit ute och rest och sista destinationen var Indien. Hon sitter just nu på planet och hela familjen är på arlanda för att möta upp henne och Robbin. Mer bilder på min underbar men bruna syster kommer..... ♥

Sol på trappan

Våren är här, sitter just nu på min trappa och njuter av fåglarna som kvittrar, traktor ljudet lite längre bort och blommorna som är påväg upp. Räven går på åkern och det gröna har börjat ta sig. Luften är ganska kall men solen gör att jag blir varm i hela kroppen. Tänk om varje dag började så här bra året runt, vilken lycka!!! Vill bara vara ledig så jag kan fixa i trädgården och förbereda sommaren. Detta år ska vi verkligen försöka fixa de saker som vi har dragit ut på. Köpa nya trädgårdsmöbler, måla taket på altanen, köpa buskar och plantera blommor. Tur att jag har Alexander som är duktig på att fixa i trädgården. Jag tröttnar ganska fort och speciellt när man ska vända jorden i landet eller där vi ska sätta våra buskar. Mer bilder kommer om hur vi tänker planera vår trädgård.... Nu ska jag åka till skolan och ha en underbar dag, den har ju börjat så bra :0)

Trendspana

Har varit dålig på att skriva på sista tiden.... det har varit ganska mycket och jag känner att min prioritet har varit - SOVA allt för att jag ska försöka bli frisk, vilket inte riktigt har lyckats.

Denna vecka började bra när föreläsaren Peter Siljerud kom till oss. Han föreläste om trender och framtiden och vad man ska tänka på vid uppstart av företag eller snarare vad man inte ska göra. En givande dag då jag lärde mig massa nya saker och hur viktigt det är att framtidspana när man jobbar i projekt men även som egen företagare. Det händer så mycket saker i världen och om man vill vara med gäller det att trendspana. Han pratade även om generationsklyftor och hur samhället har förändrats.

De 40-talister som finns ute i arbetslivet och vi 80-talister skiljer sig verkligen. Vi 80-talister byter jobb ofta, anpassade efter nätet och alla sociala medier som finns, bor hemma mycket längre innan vi flyttar och skaffar familj osv. medans 40-talisterna har utbildat sig inom ett visst område och stannar kvar där, kärnfamilj är viktigt och nätet är något som kanske är ett måste på jobbet men det är oxå bara det.

Allt förändras hela tiden, inte ens jag hinner ha koll på allt som händer och hur blir det då för de som knappt har koll på nätet eller ens är där. De barn som växer upp i dagens samhälle fatta vilken möjlighet de har och vilka möjligheter det ger oss.
Gå in på Peters hemsida för att få inspiration http://futurewise.se/

Publicerad i SVD

80-talister kräsna och krävande

Publicerad: 28 januari 2008, 04.46. Senast ändrad: 28 januari 2008, 10.46

 


INDIVIDUALISTERNA TAR ÖVER. Stora förändringar är att vänta i samhället när 40-talisterna går i pension och 80-talisterna etablerar sig. De har vuxit upp med andra värderingar och beteenden. De ser arbetet i första hand som självförverkligande, lojalitet ifrågasätts och individualismen växer, skriver ekonomie doktor Anders Parment, som specialstuderat ämnet.

En av vår tids mest underskattade förändringskrafter är 80-talisterna, som nu etablerar sig på arbetsmarknaden. De har vuxit upp i ett samhälle som skiljer sig radikalt från det socialdemokratiska modellsamhälle som fortfarande präglar vårt sätt att tänka kring arbete och konsumtion.

Samhällen utvecklas och vi som lever aktivt med förändringarna ser de möjligheter och problem som uppkommer, men vi förmår inte alltid ändra vårt grundläggande förhållningssätt och våra värderingar.


Vi står inför omfattande förändringar när nu 40-talisterna går i pension och 80-talisterna etablerar sig. Tusentals organisationer har ännu inte uppmärksammat detta på ett konstruktivt sätt.


Som vid andra stora förändringar kan den som är proaktiv dra nytta av förändringen, medan den reaktive tittar på och längtar tillbaka till en tid som aldrig kommer tillbaka.


Uppvuxna i ett ständigt kommunicerande samhälle med ett enormt utbud av varor, utbildningar och billiga flygresor för 80-talisterna med sig andra värderingar och beteenden.


De värdesätter gemenskap och trygghet, men navet finns inte vid arbetsplatsen utan i den egna kompetensen och i det sociala nätverket, där information och jobberbjudanden förmedlas.


80-talisterna kallas Generation Y. De kommer efter Generation X och de ifrågasätter det som vi andra tar för givet: Generation Why.


Som studenter är de framåt, krävande och orädda. Den lite tillbakalutade och ironiska 70-taliststilen uppskattas inte längre.


En studie jag har gjort visar att stora förändringar är att vänta:


• Auktoriteter och statusmarkörer ifrågasätts och luckras upp.


• Arbetet ses som en arena för självförverkligande, inte som plikt eller rättighet.


• Snabb kommunikation, ökad transparens och utvecklade val- och informationsstrategier ger 80-talisterna mer insyn och större makt.


• Förnuftstänkandet utmanas, det emotionella och immateriella vinner mark.


• Identitet, image och sociala nätverk styr agerande och konsumtion allt mer.


• Lojaliteten sjunker och köpmönstren blir alltmer flexibla och svårfångade.


• Individualismen växer sig allt starkare. Det är upp till var och en att ta vara på de möjligheter som ges – sådant som ser bra ut på CV.


Allt detta utmanar den förnuftskultur som håller ett hårt tag om 40- och 50-talister – man ska konsumera måttligt och vårda sina grejer – men de har själva varit med och skapat detta nya samhälle.


I den materiella välfärden har 80-talisterna blivit kräsna. Det tar de med sig ut i arbetslivet. Där blir man krävande, men också ambitiös och kreativ – om rätt förutsättningar ges.


En arbetsgivare är utbytbar, precis som en utbildningsplats eller ett telefonbolag. Konkurrens och nya arbetssätt ses som stimulerande och man tar själv kommandot i en värld fylld av möjligheter och karriärvägar.


90-talets medarbetarskaps­litteratur, där medarbetaren ses som en underskattad resurs som hålls tillbaka av trycket från chefer, hierarkier och avkastningskrav, blir plötsligt inaktuell.


Särskilt några typer av organisationer behöver tänka över hur de bemöter 80-talisterna. Politiska partier har tappat medlemmar och har anledning att ifrågasätta krav på mångårig politiskt aktivitet för att få inflytande.


80-talisterna är ambivalenta i svåra politiska frågor och vill inte företräda åsikter de inte delar.


Universitet har en del medarbetare som är negativt inställda till 80-talister. Men studenttillströmningen är osäker och konkurrenssituationen ger anledning att – med bibehållna akademiska krav – se studenten kanske inte som en kund men som nödvändig för långsiktig överlevnad.


Kyrkor oroas av ungdomars svaga engagemang, ibland utan att reflektera över den explosion av fritidsaktiviteter som har ägt rum.


Revisions- och advokatbyråer ger en bra livsinkomst, men man måste först jobba hårt för en relativt låg lön under många år – så länge orkar 80-talisterna inte vänta: 88 procent av dem är tveksamma till partnerägda organisationer.


Liknande förändringar sker i andra länder. Unikt för Sverige är uppbrottet från den konsensusanda där staten gör livskritiska val åt medborgaren.


För Sveriges framtida konkurrenskraft måste 80-talisternas potential utnyttjas. Den som hinner först har som vanligt en fördel.

Intressant artikel....




Jag mår bra, jättebra....

Japp känner mig sådan idag :0(

Idag har jag varit "ledig" ingen skola vilket har varit skönt. Alexander har halsfluss och ska vara hemma i 5 dagar. För er som känner Alexander vet att så blir inte fallet. Han har nog aldrig varit sjukskriven så detta är något nytt. Han har dock jobbat via telefonen och nu fixar han i hallen. Ja ja... bara han är hemma så är jag nöjd. Jag har däremot blivit sjuk, hostar, feber och helt slut. Min "lediag" dag skulle jag ha fixat med markaden men jag har sovit bort ca 90% av dagen... Som morbror Per sa - Valborg Johanna, valborg. Hm... jag tycker jag var väldigt lugn och hade ordentligt med kläder. Men det kanske har något med att vi festade 1 dygn. Familjen var här i helgen och mamma mådde inte så bra så jag kanske har fått hennes bakterier+ alexanders och valborgsbakterierna... hm... hur som helst måste jag hinna bli frisk innan lördag för då blir det "Destination Unknow" med den fantastiska 12:an och det finns inget i världen som gör att jag missar den. Så nu till huskurer... vad ska jag äta för att bli frisk??? Några tips???

R.O.O.M

Igår åkte vi till Stockholm för att kolla på pappas butik ;0) Han har byggt upp butiken R.O.O.M som finns på PUB. DSenna butik är välplanerad och flera inredare har varit med och skapat detta. I flera månader har de slitit med att bygga färdigt butiken och här är resultatet....


På gågantan hängde det stora tygbitar med reklam




Rulltrapporna var stripade



När vi kom upp från rulltrapporna hade de byggt små rum, alla rum olika...



Detta är insidan på en lampa... som för övrigt kostade bara 22.000:- pappa var lite nervös när han skulle sätta upp den. Undra varför?



Denna var under lampan



Spindellampor ;0)



Söta Pappa vid lilla lampan



Vitt



Denna "vägg" har de dragit snören lite på måfå... så himla coolt



Skrivmaskin och två lampor, fint!!



Badkaret är så himla fint, väggen ser ut att vara i trä, men det är en tapet



Om man har några pappersbitar kvar så sätt upp de på väggen



Pysselhörnan



Detta är bland det coolaste jag sett. Allt är en tapet men det ser ut som en plåtvägg med en flagga som är målad på. Detta tog tid att göra sa pappa, men j**lar vad fint!!!!



Om man har tråkig inredning hemma är detta att rekomendera, man blir ju glad ialla fall ;0)




Alexander hittade en lampa som var fin för bara 18.000:- jag tycker vi slår till darling

För er som vill inreda hemma är detta en inspiration som heter duga. Sen kanske man inte kan köpa allt då priserna är ganska höga. Alt. att man sparar. Jag fick ialla fall en inrednings kick trotts min fina baksmälla efter trevliga valborg. En clubb sandwich och blåbärsmuffins på detta gjorde min dag :0)

Efter Stockholm handlade vi mat och åkte hem. Tog hand om mamma och pappa lite innan det var dags för mat och film. Jag hann titta ca 40 minuter på filmen innan jag somnade. Vaknade vid 9 i morse och kände att det var skönt att vakna upp pigg och fräch :0)

Är ni i Stockholm är ett besök på R.O.O.M på PUB ett MÅSTE!!!!!

Valborg 2010

Japp då har jag avklarat valborg i Uppsala. Känner mig nöjd över dagen och att jag klarade av HELA dagen. Först blev det champagne på Idékraft. Kan avslöja att jag inte kände mig allt för taggad över att dricka klockan 9.00 på morgonen men det var bara att häva i sig ;0)


Efter den champagnen var det dags att dra till den berömda parken - Ekonomikum för att festa vidare och ja, det var FOLK i parken. Helt galet...

 

 

Underbara Emma



Nyklippta och SNYGGA ( inte söta ) Chris



Söta Emma



"The gang" ;0)



Efter parken var det dags att dra till Flustret där DuoJag väntade... Så roligt!!!!!



Tjejerna var på G

Resten av kvällen spenderades hemma hos Emma där jag sov ca 20 min för att ladda inför kvällen/natten. Det blev fest hos andra Emma innan vi gick ut. 2 timmar festade på Saluhallen för att senare åka hem och sova hos Emma. Några timmar senare var det dags att åka hem. Klockan 10.00 var jag hemma ( lördag ) för att mysa med mamma, pappa och bröderna. Bilderna från kvällen är bäst att ni inte ser för jag vill inte själv se mig efter ett antal timmars festande och lite sömn... ha ha ha... hemskt...

Sliten är ett ord..... men j**lar vad kul det var!!!!!!!

RSS 2.0