Agneta och Tobias åkte ut!!!!!




Jag tittade inte färdigt på Lets Dance igår för jag visste att de skulle gå vidare. De låg ju på 4:e plats och de dansade bra igår. Gick in för att kolla hur det gick igår och insåg att de åkte ut!!!!Jag tänkte att jag hade läst fel. Men nej, Agneta och Tobias åkte ut. Fattar ingenting.Vi som skulle åka till Stockholm och titta, nu är det försent.
Skickar massa tankar och kärlek till Tobias idag.J**la skit oxå......

Träning




Laddar inför beach 2010 och känner att formen ännu inte är där. Går på Friskis i Långhundra 2 gånger varje vecka. Hur bra som helst. Tar 10 minuter att köra dit och träningen är 1 timme på måndagar och torsdagar är det 1 timme och en kvart. Åker med min moster och morbror så jag kan lixom inte ta mig runt träningarna om jag så skulle vilja slappa en dag.
Det är skönt och jag blir peppad av att gå dit. Nu har jag börjat lära känna "tjejerna" där så det är kul att komma dit. Jag tänker mer kontakter, för alla som är där har jobb och vem vet. Kanske kan få något tips på jobb där. Så hur jobbigt det än är att åka dit vet jag att det är värt det. Denna vecka har jag haft ont i ena benhinnan och kunde inte köra järnet igår. Försökte cykla idag men det gjorde ont så jag slutade. Nu tror jag vila skulle vara bra så det inte blir värre.
Ikväll är jag hemma själv med katterna. Alexander är påväg ner till Göteborg för att fira Ante. Jag ska äta tacos och kolla på Lets Dance mysigt. Imorgon bär det av till Stockholm till Maria och lillebror.


UNT

Idag berättade Andreas på UNT att vi ska få vara med på ett frukostmöte i början av mars. Han kommer presentera oss för 100-150 företagare och berätta vad vi har gjort. Sedan ska vi mingla och byta visitkort. Helt galet bra. Tänk - Vårat arbete ska uppmärksammas bland massa nya möjliga arbetsgivare. Jag ska få lämna ut mitt visitkort till tänkbara chefer. Fatta vilken chans jag har! Tack UNT!!! Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Se allt löser sig. Jag behöver inte alltid se slutet. Idag har det varit en bra dag och den är inte slut än. Snart är det dags för träning i Långhundra skola.


Carl 25 år



Hipp hurra för idag fyller våran Carl år
Grattis önskar familjen ♥
Massa kärlek


Utvecklingssamtal


Idag har var haft föreläsning om utvecklingssamtal. Min första tanke - Hur bra som helst! De företag jag har varit på är detta inte något som prioriteras. Synd! När jag var chef ville jag ha utveckligssamtal men jag gjorde inte det. Det går att disskutera varför jag inte gjorde det och jag ville göra det, det blev inte av för att vara ärlig. Något som jag ångrar idag men det är en helt annan historia. Det jag vill lyfta är - Hur ofta har företagen utvecklingssamtal? och utvärderas/ följs samtalen upp? - Vilka ska få gå på utvecklingssamtalen? ( jag tänker de som är sjukskrivna, mammalediga eller de som jobbar deltid? ) 
Varför har inte fler företag detta? För vad jag förstår är det inte allt för vanligt och om det är vanligt är det samma frågor varje år. Varför koncentrerar sig företagen på att få in så mycket stålar som möjligt i företaget när de borde få in dubbelt så mycket pengar om de började se individerna som driver hela företaget? 
Fokus på medarbetarna och hur de mår i stället!!! Se på google... behöver jag säga mer? Vi befinner oss på 2000-talet och vi har fortfarande inte fattat det. Varför är det så svårt att inse hur mycket medarbetarna gör? Varför lägger vi inte vårat fokus på medarbetarna????
Jag tar med mig detta som vi har lärt oss idag och mitt fokus kommer att ligga på utvecklingsamtalen när jag blir chef.




Snygg

Hej snygga tjej.... läste nya Elle igår och Jennifer var med på famsidan. Jag säger bara en sak .... WOW så snygg  hon är.
Jag tänker hela tiden att det är synd om henne för Brad Pitt blev tillsammans med Angelina Jolie och att hon snart är 40? och inte har någon kille bla bla bla. Insåg nyss att varför ska jag tycka synd om henne? Hon väljer själv sitt liv och gör det hon tycker är bäst. Jag har ingen anning hur hon mår eftersom jag inte känner henne. Varför lägger jag då ner tid på att tycka "synd" om henne? Jag kan inte ha fokus på alla andra. Fokus på mig själv och hur jag mår. Punkt!


Formexmässan







o tillslut min vavorit.....



Idag åkte jag och Alexander till Stockholm för att gå på Formexmässan. Jag säger bara en sak WOW. 3 hallar fulla med inredning, jag visste inte vart jag skulle titta eller gå. Alexander fösökte prata med mig, jag hörde inget för jag var så fokuserad på alla saker. Inredningsprylar, mat, godis, pyssel, papper ja allt. Vet inte riktigt varför Alexander tog mig dit för han vet att jag blir helt galen. Det är som att komma till paradiset. Nu ska jag mysa med min lillebror som är hos oss i helgen. Vi ska äta tacos och titta på film. Massa mys och kärlek ♥


Jobb


Jag är så taggad. Jag har fått nys om ett jobb, nämligen där jag kommer jobba som projektledare i en eventbyrå. De gör alla möjliga event med allt från invigningar, galor, mässor m.m. Hur kul som helst. Just nu jobbar de mest i Malmö och de vill nu expandera i Stockholm. Jag har redan bestämt att jag ska ha det där jobbet i Stockholm. Fatta vad roligt. Gå in på www.dreambag.se för att kolla. De har så häftiga saker på gång. Nu väntar jag bara på ett samtal för att kunna ringa VD:n.

Jag ska, jag vill och jag kan!!!!

 

 

 


Stresshantering och vägföreningsmöte

Idag hade vi stresshantering i 6 h med en extern föreläsare. Intressant att lyssna på hennes historia om hur hon blve utbränd och lyckades ta sig tillbaka till verkligheten. Många i klassen har vänner, bekanta, familjemedlemmar och i några fall har de själva fastnat i fällan. Jag vet att de flesta som går in i väggen kanske inte alltid vet att de är på väg dit. Jag har bara så svårt att förstå att man kan må så dåligt. Jag vill aldrig gå in i väggen och där med basta. Marianne ( som föreläste ) pratade om hennes farfar som levde under -30 talet som fick magsår och dog. På den tiden var det inte så lätt att kunna bota sjukdommar. Jag började tänka på hur det var förr. Var personer lika stressade som vi är nu? Jag vet att vi inte har samma problem nu som då och att vi lever helt olika världar. De var fokuserade på att jordbruket skulle fungera för att kunna få mat på bordet. Idag lägger vi vårat fokus på att få mat på bordet. Är det så olika? Jag tror att samhället trissar upp själva ordet stress och att det är "fint" att vara stressad. Jag vet att jag själv missbrukar ordet stress och det är något som jag tar med mig från dagens lektion. Är det nödvändigt att vara stressad? Min tanke är att ringa min farmor och fråga ut henne hur det var förr, hon föddes nämligen 1923. Ska bli intressant vad hon säger. Uppdatering om det kommer senare. 
 
Var på styrelsemöte idag hos Karolina i byn ( vägföreningen ) Hennes hus är så vackert. Ett timmerhus som de har designat själva. Det är 4 meter i taknocken i vardagsrummet. Stora stenplattor som golv och en inrednings som heter duga. Allt som jag drömmer om att ha i ett hus har de. Tex; har de en gunga mellan vardagsrummet och köket. 2 st biografstolar sitter på väggen om man känner sig trött. Hela nedreplan är öppen planlösning. Runt huset har det byggt en altan med plankor som är 30 cm breda om inte mer. Huset kostade lite pengar men oj så fint. Riktigt impad. Nu ska jag försöka ladda inför nästa dag som jag vet kommer bli underbar.

Nervös


Idag gick jag och Malin till Idékraft för att hålla en kort presentation för nya teamet ang mentorskapsdagen. Vi skulle berätta om hur de skulle gå till väga. Inget avancerat och trotts det blev jag hyper nervös just innan vi skulle gå in. Jag försökte hela tiden då jag stod där framme och pratade att fokusera på min hållning och min andning. Efter ett tag kännde jag att nervositeten släppte. När vi var klara var jag helt svettig. Så bra det är att få öva så här. Jobbigt att behöva utmana sig själv men så mycket starkare jag blir. Varför ska jag bli så nervös? Är det bra?  Jag tycker ju att det är roligt med retorik. Öva mer, öva mer....

Intressant...


The 52 bash

Igår var det fest i huset. Vi var ca 20-25 personer som röjde runt här. Alexander och Car firade deras födelsedagar med att bjuda in massa vänner. Kul att så många kom. Det var ös från klockan 17-06.00 på morgonen. De hade även fixat en badtunna som alla badade i någon gång under kvällen, KUL!!! Städade som en tok för att slippa röja så mycket idag och det var uppskattat imorse att det mesta var borta . Vaknade tidigt och gick upp och gjorde frukost; Scones, smothie, kaffe, te, juice m.m. mums så gott det var. Det har blivit en tradition att alltid ha nybakade scones på våra fester. Tycker det är mysigt.
Nu ska jag och Alexander försöka röja det sista sedan ska vi mysa hela kvällen. Det är första gången påmånga veckor vi är ensamma. Ska bli sååå skönt. Imorgon väntar nya äventyr och jag är taggad inför en ny vecka. Nästa helg kanske bror kommer hit, jag längtar.


Klätterapa

 




Helt slut. Idag gick jag upp tidigt för att gå ut och gå. Packade på mig så mycket kläder att jag tillslut började svettas och funderade starkt på att ta av mig plagg. Åkte in till Uppsala för att ha teambuildning med underbara UNiT18. Vi klättrade i 1.5 timme och jag känner att armarna värker. Pust vad jobbigt. Det är hur häftigt som helst och jag var totalt livrädd. En upplevelse som måste göras igen.



UNiT18

Om någon timme ska jag iväg och träna i Långhundra för mitt 2:a pass detta år. Får se hur mycket jag pallar då jag resdan känner mig mör i kroppen.
Ikväll blir det mysigt då vi blir 2 st till i huset. Ante och Jovan kommer hit och sover över ( Alexanders bästa kompisar ) De är här för att stanna och ska vara med på festen på lördag. Sååå kul!!!


Start på nya året


Skolan har precis börjat och jag har nu avverkat 3 dagar. Nya teamet är här och det känns konstigt att vara så många i lokalen samtidigt kul med nya kontakter. Pratade med en kille idag ang mitt företag som jag har tänkt starta och det visade sig att han hade massa kontakter. Han sa att jag skulle säga till då jag vill starta så kan han ge mig tips. Hur bra som helst. Nu är jag taggad att dra igång allt. Nu börjar planeringen....
Idékraft har gjort en ny hemsida ( eller Mattis ) som är hur snygg som helst kolla den här; www.idekraft.se 



Jag är snygg och hur bra som helst!!!!!


Frågor, tankar och yttligare fler tankar och frågor. Det är vad som finns i mitt huvud just nu. Är hur lycklig som helst. Bor och lever med min älskade man Alexander och är otroligt kär i honom. Går en utbildning som ger mig mer än vad jag hade vågat hoppas på. Har en underbar familj ( som inte bor så nära men som alltid finns i mitt hjärta ) har fått lära känna massa underbara människor som jag hoppas kommer vara livet ut.
Mina funderingar är; hur kommer allt gå? Kommer jag få jobb efter utbildningen eller innan? Hur vill jag ha det; starta eget eller jobba i ett företag? Vad har jag lärt mig? Kommer jag kunna använda allt jag har lärt mig från utbildningen i verkliga livet?

Ahhh så många frågor och tankar som befinner sig just nu i mitt huvud. Det är just sådant som jag behöver jobba med. Fundera inte på HUR för det löser sig. Lev i nuet och utnyttja varje sekund av dagen. Lev livet och må bra så kommer det att falla på plats. Det är just det här som är det svåra. 

Mina tankar och funderngar är; det där kan inte jag göra, det där har jag inte råd med och jag är inte tillräckligt snygg för att ha den klänningen. Undra varför jag stannar kvar i mina tankar och inte vågar bryta trenden?! Jag trycker ner mig själv och tror att jag inte kan. Fel, fel och FEL!!!!

Jag kan och jag är snygg!!!!! Öva, träna och tänka varje dag är något som jag behöver göra. Det kommer att ta tid och jag behöver inte fokusera på hur lång tid det kommer att ta. Bara att jag själv har blivit medveten om det gör att jag har kommit långt. Nu gäller det att börja arbeta. För mig hjälper det att träffa alla underbara människor varje dag som betyder så mycket för mig. Coaching, feedback och peppning växter jag av. Tack alla underbara som hjälper mig att växa.

                           När jag behöver inspiration tänker jag på dessa saker och de gör mig otroligt glad...












Imorgon fyller både Alexander och mamma år. Världens bästa dag!!! Ska sova nu så jag är laddad inför imorgon. Då blir det mys med min underbara Alexander♥






Hemligheten







Började läsa The Secret igår. Åhh så många tankar... För er som vill få nya idéer och nya tankar börja läsa den. Jag har massa att lära och ska verkligen börja leva som jag vill ha det. Tänka positivt och intala mig själv att allt går. Det är bara jag själv som sätter gränser och det är något som jag behöver jobba med. Våga börja drömma och se det du vill ha. Jag tänkte på hur jag tog tag på ratten på min Audi Q 7 igår. Jag vill verkligen ha den bilen och nu ser jag inga hinder att få den. Ska tänka på den varje dag och se möjligheterna att få den bilen.

Jag är väldigt fokuserad på hur jag ser ut just nu och är inte alls nöjd. Det jag läset i boken träffade mitt hjärta mitt i prick. Jag tänker just nu att jag måste banta och att jag är tjock. Knasigt att trycka ner mig själv varje dag istället för att börja tänka jag är hur fin som helst och jag behöver inte banta. Jag kan äta vad jag vill och jag mår bra. Varför trycker jag ner mig själv hela tiden. Inte konstigt att jag inte går ner i vikt. Så nu idag kollade jag på personer som jag tycker är vackra och valde Sarah Jessica Parker. Jag tycker hon är hur vacker som helst och hon har så fina kläder hela tiden. Från och med nu ska jag tänka på henne varje dag och se att jag oxå kan bli så vacker som hon.

Jag kan, jag vill och jag SKA!!!!!!











Underbara torsdag


Tandläkarbesöket igår gick bra, lagade 2 st mini hål och fick bedövning i hela munnen. (känndes det som) Kunde knappt prata när jag kom till Lisa. Packade på oss massa varma kläder och begav oss till Hammarskog för att ta en promenad, åka pulka och dricka varm choklad. Så underbart och så roligt. Jag och Lisa försökte åka pulka utan några större framgångar. Småknattarna åkte som galningar ( de hade även utrustningen ) medans jag och Lisa försökte ta oss ner för backen i en trasig pulka. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Köpte mat på vägen hem och dessa underbara bakelser....



Jag och älskade Lisa



Så vackert



Jobbade hårt för denna :0)



På kvällen kom resten av gänget och vi åt tapas så byxorna nästan sprack. Så underbart att se alla fina. Har saknat alla under lovet. Vi var en person kort då vår älskade Chris inte kunde vara med. Massa kärlek till dig darling. Vi pratade till klockan 00.30 och vi kunde säkert hålla på i flera timmar till. Så underbart att jag fått lära känna er tjejer. Något jag tar med mig från dagen är allt skratt och kärlek. 


Sleepover

Igår åkte jag till kusinerna för att ha sleepover party :0) Massa fika, massage och film gjorde kvällen / natten. Vid 08.00 väckte Linnea mig för att vi skulle gå ut och släppa ut hästarna i hagen. Hua. Det var -26 ute så jag tog på mig alla kläder jag ägde. Mina ögonfransar frös fast, det var sååå kallt. Gjorde frukost när vi kom in och tände massa ljus. Mysigt! Nu har vi tittat på film igen. Just nu lagar Pyret mat och jag och Elin sitter i soffan och hänger. MYSIGT! Det är så skönt att bara hänga, var såå många år sedan jag gjorde detta. Att tillåta sig att ta det lungt och inte få panik över att jag behöver göra saker är så skönt. Något som jag behöver träna på.

Mini sis ska ut och resa





På torsdag åker min mini sis jorden runt med hennes kille Robin. De kommer hem om ca 5,5 månader och jag vet att jag kommer längta ihjäl mig efter henne. Hjälpte henne att packa väskan och detta är det färdiga resultatet. Väskan är större... ha ha ha. Jag är så avis på allt de kommer att se. New York, Indien, Japan och Bali är bara några stopp de ska ha under färden.

Saknar dig redan sis♥ Älskar dig!!!!


Test


Detta skulle jag göra varje 6 månader då mitt minne är som en guldfisk....
 vore roligt att göra detta varje år för att minnas allt. Trevlig läsning!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det kan bli svårt... något som jag aldrig gjort tidigare... hm... Åkte snöskoter på nyår, började på studera på Idékraft...
2. Höll du några av dina nyårslöften?  Jag kommer inte ihåg vad jag sa 2009 så nej
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Tyskland, Kroatien,
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Mer fester :0) och mer flygresor till underbara ställen i världen
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Den 12:e jan 2009 började äventyret på Idékraft
8. Vad var din största framgång 2009? Fått mer insikt om mig själv
9. Största misstaget? Vet inte
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej
11. Bästa köpet? Siri ( 20:- )  och min cykel som jag köpte för egna pengar
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor, mat och kläder
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att vakna varje dag bredvid Alexander gör mig riktigt glad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Oj, alla party låtar från alla underbara fester
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Fokuserat på dåliga saker
18. Hur tillbringar du julen? Med min underbara familj
19. Blev du kär i år? Jag är redan kär
20. Favoritprogram på TV? Desperata hemmafruarna
21. Bästa boken du läste i år? Henrik Fexeus ( konsten att läsa tankar och Härskarteknik med Elaine Bergqvist
22. Största musikaliska upptäckten? Var på min första konsert på globen och såg PINK. WOW!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kärlek
25. Något du önskade dig men inte fick? Fick allt jag ville ha
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Åt sushi med min underbara Alexander
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Var nöjd med mitt år som det var
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Blandat
29. Vad fick dig att må bra? Alexander, familjen, vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Brad Pitt är aldrig fel.....
31. Vem saknade du? Min familj och de personer som inte bor så nära mig längre
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla underbara från min klass


Ord





Började läsa Fredrik Lindströms bok "Världens dåligaste språk" imorse. För ett tag sedan fick jag feedback på att jag säger lixom väldigt ofta. Har sedan dess tänkt på det ordet och vad det har för betydelse för just mig. Innan jag fick feedbacken har jag inte tänkt på hur jag pratar. Nu har jag börjat fundera på hur jag formulerar mig och vad jag säger. 
Hur vill jag framställa mig genom mitt språk? Sedan jag läste Henrik Fexeus bok "Konsten att läsa tankar" har jag börjat fundera på mitt kroppsspråk. Nästa steg; börja fundera på hur jag pratar för att kunna utvecklas till max. 

Idag var det så vackert väder så jag ville ut. Packade på mig massa varma kläder och gick en runda på landet..... såå skönt och avkopplande. Får så mycket inspiration och nya tankar.



Jag funderade på igår vad vi ska göra för att minska sitta framför datorn och tv:n. Kom på en sak; fast det är mörkt ute på kvällarna ( här på landet är det svart som natten ) ska vi ta med oss ficklampor. Varför sitta inne när vi kan gå ut. Har man några problem; LÖS DE och jobba dig runt problemet. Inga hinder är för stora!!!!!
 

Alfapet



Jag upplever just nu att vi bara sitter framför datorn eller tv:n. För någon dag sedan vakande jag upp från min datakoma och tittade upp. Där satt vi tre personer och knappade på våra datorer. Sa kanppt ett ljud till varandra. Det tycker jag är helt galet. Så jag plockade fram mitt alfapet och tvingade killarna att spela med mig.
Jag som är väldigt tävlingsinriktad blev arg då det inte gick så bra för mig. Under en period tänkte jag ge upp. Som ni ser på bilden hade jag inte de bästa orden att spela med.
När Alexander räknade upp resultatet visade det sig att jag blev 1:a!!!!! HURRA!!!

Så nu till uppdraget: Jag ska komma på en bra sak som vi ska göra istället för att sitta framför datorn eller tv:n. Har ni några bra tips så dela med er. Jag ska fundera under natten och hoppas bli klokare imorgon bitti.


kärlek


It's amazing how you can speak right to my heart

Without saying a word, you can light up the dark

Try as I may I could never explain

What I hear when you don't say a thing


The smile on your face let's me know that you need me

There's a truth in your eyes saying you'll never leave me

The touch of your hand says you'll catch me if ever I fall

You say it best when you say nothing at all


All day long I can hear people talking out loud

But when you hold me near, you drown out the crowd

Try as they may they can never define

What's being said between your heart and mine

För lite mer än 10 år sedan träffade jag Alexander. Jag var 15 och Alexander var 16. Nu i efterhand, gud så små vi var! Våran första film blev Notting Hill och Ronan Keatings låt "When you say nothing at all". För några dagar sedan hörde jag våran låt på radion och jag kunde inte sluta le. Jag har kvar biobiljetten och jag kommer så väl ihåg när vi satt på bion.
Tänk vad kär jag är fast det har gått mer än 10 år sedan vi träffades. Det måste vara äkta kärlek.

Jag älskar dig