Renovering

Projekt renovera är igång. Jag och Alexander började i badrummet och satte upp våran duschvägg som vi har haft hemma i ca 3 månader. Här kommer massa bilder före och efter



Innan renoveringen




Det gäller att mäta ordentligt så det inte blir fel




Verktyg av alla dess slag




Alex mäter så det inte blir fel

Hoppas att el snubben kommer denna vecka och lägger på värmegolvet i hallen så vi får det fixat. Sen ska jag ringa Moa för hon fixar kaklet. Känns som vi är på G nu. Efter 2 år har vi nu tagit tag i hallen. Visst säger man - "Bättre sent än aldrig?" Jag känner att jag håller på det ;0)



Framtidsveckan

Denna vecka har verkligen gått i 190. Jag är helt slut och imorgon börjar en ny vecka. Vart tar tiden vägen igentligen? Önskar att det var fler timmar på dygnet. Denna vecka tog jag över som PL och för att citera Lisa " Det är 6 vilda hästar som man ska försöka att styra" Det är så sant, alla 6 i min grupp är så starka och har så mycket idéer och tankar. Känns verkligen som en utmaning.

i torsdags hade Lisa och Malin en föreläsning hela dagen - Framtidsdagen. Vi fick låna mediecentret där vi under dagen fick öva på vad/hur vi säljer in oss själva på 1 minut. Vi blev filmade och sedan fick vi se oss själva på stora skärmen. Fick feedback från alla och det kändes läskigt och otroligt kul samtidigt. Tove kom över och hade en intervju med Malin som vi fick titta på. Hur bra som helst då vi säker kommer att sitta på båda sidor när vi söker jobb respektive anställer. Fick massa info och dagen slutade vid 17 för vi hade så många frågor och tankar.










 Min och Lisas dag slutade inte där. Jag fortsatte att skriva på mitt CV som jag ska skicka till Dreambag. Några timmar senare var jag klar och Lisa hade hjälp mig massor. Tack :0) Gick till Gillet för att ta en öl och hamburgare med Lisa, Chris och Henriette. Mysigt.



Veckan avslutades med kusin Linnea och hennes första Stockholms krog besök. Först var vi på East och åt säkert den dyraste sushin i stan men va faan för att senare gå till Hotellet. Stekare, stekare och åter stekare. En kul kväll som slutade hemma hos lillebror. Nästa gång röjer vi mer ;0)




Chef=äta ute

När Alexander var chef på sitt förra jobb ville han inte ha med sig matlåda till jobbet. Jag tyckte det var ganska skönt då jag slapp att fixa en extra till honom. Anledningen till varför han inte ville ha matlåda var - Jag som chef kan inte sitta och äta matlåda på jobbet, det blir ju lite konstigt.
Idag slog det mig att många som jag känner som är högt uppsatta sällan eller kanske aldrig har med sig lunch till jobbet Det som jag har tänkt på är att chefer oftast äter lunch med en kund och förenar nytta med nöje. Den där extra timmen mitt på dagen används som lunchmöte. Jag tänker då, när ska cheferna sitta med oss dödliga människor och äta?

Förväntas det av dig när du blir chef på ett företag att du ska äta ute? Om det är så att jag har möte med en kund, betalat jobbet då för det eller förväntas det av mig som chef att betala maten själv? Skulle det vara så farligt att äta med resten av personalen då och då eller blir det konstigt?
Tänk vad man skulle tröttna på ute mat. Det och för just budgeten är anledningen till varför jag har med mig matlåda. Ingen god mat ute.

Utveckling

Igår var jag på mitt första Långhundra Medeltida Marknads möte. Nervös som fasen när jag kom dit då jag inte känner så många, jag var nervös över vad de skulle tycka om mig. Jag är ju minst 20 år yngre än de flesta och helt plötsligt ska jag bossa. Konstig känsla. Det gick hur bra som helst. Alla var super trevliga och positiva att jag var där. Förra året hade de delat ledarskap och det var inte lyckat alls. Så när jag nu kom med nya infallsvinklar och tankar blev alla peppade över att köra i år igen. Så nu börjar jobbet. Har redan massa personer som jag måste kontakta för att allt ska klaffa. Läskig känsla samtidigt som jag ger mig själv en klapp på axeln då jag insåg att jag kan så mycket. En utmaning som heter duga.

Igår fick jag svar på det event jobbet som jag har jagat att jag ska skicka över mitt CV och personliga brev till VD:n Jacob. Så i helgen blir det CV, skrivande, jobb med marknaden och jag och Alexander ska försöka göra klart hallen. Massa jobb med massa utmaningar är det som jag älskar. Är så nöjd att jag valde att börja studera och jag känner att utvecklingen går framåt.


Bröllop x 2

Idag blev jag och Alexander bjudna på bröllop. Den 7 augusti gifter sig Tina och Andreas i Dorotea. Ska bli så roligt och jag kommer göra allt för att kunna åka dit. I mars kommer deras lilla bebis och så gifter de sig i sommar så romantiskt. Det är så kul att träffa de då de fortfarande är så kära i varandra. Massa kärlek till er.

 Vårat 1:a bröllop detta år är i Lindesberg, Linda och Peter gifter sig. Linda är en gammal granne till oss och jag var ofta där och lekte med henne när jag var liten. Inte alla gånger på Lindas begäran. Som tex; när jag sprang över till de klockan 6 på morgonen ( naken ) och hoppade i både Lindas och Maddes sängar och skrek vakna vakna, fast mamma Lillian sa att jag INTE fick väcka Linda och Madde. Så kul!!!
Fram med klänningen och skorna för jag ska gå på bröllop....

Nu ska jag iväg och träna på Friskis i långhundra.....


Långhundra Medeltida marknad



I lördags morse var jag på möte med Bosse och Anders ang medeltida markanden i Långhundra detta år. Jag har tagit på mig rollen som projektledare / marknadsgeneral. Bosse har tidigare varit projektledare i 5 år och tycker att han har gjort sitt. Detta är en utmaning som heter duga och jag börjar bli nervös redan nu. Vi pratade i 2 timmar om hur allt ligger till så jag får en bra bild över hur allt fungerar. Det kommer bli massa hårt jobb och lika mycket svett men jag känner mig redo. På onsdag är det möte klockan 19.00 då jag kommer bli presenterad för alla. Mitt första möte som jag är anvsvarig för är om 1 månad. Så jag hinner sätta mig in i arbetsuppgifterna. Bosse kommer vara mitt stöd/ mentor och det känns skönt då han sa att han stöttar mig till 100%. Det kommer vara ca 100 personer att hålla reda på under själva dagen D, som vi säger på Idékraft; Planera 80 genomför 20.

Frågade mycket om hur de brukar göra med dokumentation och kvalitésäkring och det var som jag anade, klent på den fronten. Nu ska jag försöka att vända båten och få alla att börja dokumentera deras arbete. Det var som Andres sa; - Jag har all info i mitt huvud och om jag "trillar av pinn" så är det ingen som vet hur jag gjorde. Det är så sant, dokumentation är viktig. Nu fick jag reda på att det är många i gruppen som inte dokumenterar och som inte heller vill det, så jag måste vara listig och fundera ut något smart. Jag vill inte att det ska vara jobbigt utan så enkelt som möjligt. Det finns olika ansvarsområden för varje sak som händer under dagen och jag tänkte att varje områdesansvarig tillsammans med sina medarbetare ska göra varsin pärm med bilder, telefonnummer till viktiga personer, funderingar, åtgärdsplaner på de saker som kan gå åt pipan osv. Kan vara bra att ha allt samlat så vem som helst kan ta över om någon blir sjuk.

Det som är skönt att komma in som projektledare över ett sådant projekt är att alla i gruppen kan detta. De har varit med så många gånger att allt går på rutin. Jag behöver inte kunna så mycket bara se till att allt fungerar. På själva dagen D kommer jag och Bosse att gå runt och bara njuta.

Boka in nationaldagen i år och kom till Långhundra för årets bästa marknad :0)
Gå in på våran hemsida för att kolla på marknaden; http://www.langhundra.nu/marknad10/index.html

Nu ska jag börja förbereda inför mötet på onsdag men först massa god mat med min kära Alexander ♥


UNiT18 jobbar hårt

Igår var vi i Svava gallerian för att göra en räckviddsmätning. Vårat mål är att få in 600 enkäter för att vi ska kunna mäta hur många som läser 18 minuter och för att se om läsarna har ökat nu när vi har gjort våra kampanjer. Ska bli spännade att se hur det går. Kände mig inte på topp igår och fick inte in lika många svar som förra gången vi körde. Men men idag är det nya tag. Våran grupp är otroligt duktiga, gör helt galna saker hela tiden och det är sällan vi gnäller. När vi gör saker så gör vi det inte halvdant utan sattsar fullt ut. Vilka projektledare vi kommer bli. Här är lite bilder från igår....



Johanna var på G!!!!



Chris med....



Eliten är här för att stanna....

Saga 12-år

GRATTIS!!!!!


Idag fyller mini Saga 12-år. På lördag blir det kalas och massa paket. Hoppas du får en bra dag.


DIN gränslösa styrka

För några år sedan började Alexander intressera sig för coaching och motivations böcker m.m. Jag kommer ihåg den tiden och jag vet att jag tyckte han var "jobbig" när han ställde konstiga frågor och fick nya tankar om vissa saker. Nu när jag flera år senare oxå börjar läsa dessa böcker tycker Alexander att jag är "jobbig". Tänkte på det igår och insåg att nu vet han vad jag går igenom varför kan han då inte stötta mig?

Jag vet att han stöttar mig men just nu tycker han att jag är jobbig när jag funderar på hur jag kan bli mer motiverad, tankar om hur jag pratar och vad jag kan göra för att motivera andra. Kanske för att han redan har gått igenom dessa saker? Hm, jag tänker fortsätta att läsa fler böcker för att få nya tankar och idéer. Jag rekomenderar DIN gränslösa styrka som verkligen får dig att tänka.

Boken är uppdelad i 3 delar, 1:a delen handlar om att du ska använda din kropp hjärna och kropp effektivare än du gjort tidigare. Den andra delen ganskar vi hur du ska hur du ska ta reda på vad du verkligen ska få ut av livet och hur du ska göra för att bättre kunna kommunicera. Den tredje delen disskuterar vi hur du ska använda dig av vad du har lärt dig för att bli en ledare. Jag känner att denna bok kommer ge mig massor nya tankar och funderingar.   

Så här mycket snö har vi i L-100:a och mer kommer i dag. Bara ut och skotta... pust




Event PL med känsla för detaljer


Jag är sugen på att börja jobba!!! Förra veckan fick vi skriva en rad eller två till alla i klassen vad jag tycker att de ska jobba med. Jag ska ju erkänna att jag var nervös när jag öppnade lappen. Varför vet jag inte....

- Event
- PL/ koordinator inom media /radio / tv. reklam
- Service yrket
- Personalansvarig-inspiratör
- Personalchef
-Organisering och effektivisering på företag. Personalutveckling, inspiratör
....

Listan fortsätter men jag orkar inte skriva mer. Jag vet inte om jag behöver säga mer. Allt som fanns på den lappen brinner jag för och det är något som jag vill jobba med i framtiden. Nu har jag pratat med många i klassen vad jag vill men långt ifrån alla. Tycker att det var skönt att se att det jag strävar efter upplever personer. Tryggt!

Nu ska jag snart iväg och träna på friskis i L-100:a.... wwwiiieee




Helger

Haft en så skön helg. I fredags åt vi god mat och tittade på film för att sen gå upp tidigt på lördagsmorgonen. Kollade på film på morgonen innan vi åkte till Fjällnora för att grilla, umgås med tjejerna och njuta av naturen. Mysigt. När vi kom hem tränade jag Pilates ( hua ) efter 5 minuter var jag helt slut och har idag värk i hela magen. Den visste vart den tog ;0). Åkte hem till kusinerna för att äta hembakade semlor - MUMS!!! Stannade kvar och åt tacos och pratade massa. Så skönt att de finns så nära. Vi åkte hem för att titta på film, såg ca 20 minuter innan jag sov.

Vaknade 5 i natt för att mata katterna ( sixten tycker att vi har sovit klart då... pust ) Det var så vacker idag, solen var framme och då var det bara att sätta på sig kläderna för att gå ut och gå. Det är så fint ute på landet nu när det är massa snö, när solen är framme blir det ännu vackrare. Alexander behövde vara på ett möte vid 12.00 så vi åkte in till Solna. Jag handlade massa nya underkläder :0) De senaste timmen har jag sovit / tittat på vänner i sängen. Ibland älskar jag att bara få mysa även fast jag vet att det finns saker som jag "borde" fixa. Men jag pallar inte det denna dag jag vill bara mysa.

Ska snart laga falukorv i ugn och till det ska vi ha potatismos ( riktigt ) och ikväll ska vi äta fruktsallad och titta på en bra film.
Alexander sa imorse att helgerna går så fort. Jag håller med de går fort och så denna. Denna helg tycker jag om extra mycket för det har inte funnits ett enda måste och det är skönt.

Nu ska jag drömma vidare när det gäller vårat bröllop ....



Behöver lektion i att gå i högklackar... Lisa och Chris - Lektion i vår???


Bröllop



Min älskade sambo kom hem med en bröllops tidning idag. Han sa - "Få inga ideér nu älskling men jag vill bara ge dig den här"
Vadå ideér.... HELLO jag får massa ideér......
Nu ska jag äta popcorn, titta på film och läsa min bröllops tidning. Sen ska jag övertala Alexander att vi ska gifta oss snart :0)
Massa bröllops hälsningar


Modevisning

Igår var jag och Lisa i Stockholm för att gå på Styleins modevisning. Kristin som är en kompis sedan barnsben jobbar på Stylein som designer. Det var länge sedan jag såg henne så jag tyckte det var kul. De hade gjort så fina kläder och det var så fint. När vi kom in fick vi en cosmopolitan ( en av mina favoriter ) som tur var fick vi sittplatser.

Det var höstens / vinterns kläder som visades vilket kändes ganska konstigt med tanke på att det är vinter nu. Jag vet att det fungerar så men det kändes konstigt. Massa fina plagg och för er som vill veta så är det svart, grått, mörkblå och smaragd grön som gäller. Siden och stickat var det mycket av.

En upplevelse med massa intryck och massa modemänniskor. Kände mig lite missplacerad med min JC- jacka från 2005... ha ha ha. Mina ögon var stora som klot och jag ska ärligt erkänna att jag inte uppfattade delar av det Lisa sa till mig. Kunde inte ha fokus på allt. Sorry darling ;0) Efter modevisingen gick vi och åt världens godaste hamburgare på FDG Fridays. Jag åt en jalapéno hamburgare ( STARK ) och drack en kall öl. Jag och Lisa pratade massa och ´hade jättekul. Tack Lisa för en bra start på veckan. Nästa år vet du vad som gäller. Längst fram med en goodiebag. Jag är din + 1.

Gå in på www.stylein.se för att se vårens kläder.















RSS 2.0