Har äntligen plockat mina jordgubbar

Fast det regnar och blåser åkte jag, Linnea, Elin och Saga ut till Ulva Kvarn och plockade jordgubbar. Jag vet kanske lite galet men va f**an. På med regnkläder och gummisövlar och börja plocka. Fick ihop nästan 3,5 kg jordgubbar och de kommer jag äta under vintern med gott samvete :0) Familjen Edstam fick ihop betydligt mer, å andra sidan var de 3, nästan 7,5 kg. Passade på att köpa god saft oxå, fläder, körsbär och jordgubb.

Lite blöt och ont i ryggen efter plockadet

Saga kämpade på

Linnea på fältet..


Efter jordgubbsplockadet var det dags för fika i regnet. Riktigt mysigt, dock började vi bli kalla så vi åkte ganska fort.

 

Det var väldigt mysigt här, kanske ännu mysigare när det är sol

 


Söta kusiner ♥


Väl hemma väntade rensning av jordbubbar, vilket inte är lika kul.

Delade mina jordgubbar i 4 delar, allt för att det ska vara lätt att tina när jag väl behöver mina ädelstenar ;0)

Efter rensingen av alla dessa jordgubbar var det dags för mat och som i vanlig ordning hemma hos Edstam Sallander får man fika efter maten. Denna gång fick jag göra fikat själv... chocklate chip cookies. Jag, Linnea, Elin och Saga plöjde sedan 2 filmer och drack te och kakor ;0) Får träna lite extra idag...

Morgon

Det är morgon, molnen hänger i luften solen kommer inte fram. Kanske börjar det regna eller så hänger sig dropparna kvar i molnen. Det regnade igår natt så det är fortfarande blött på marken. Det är alldeles tyst och knappt någon som är vaken. Vinden tar tag i de gröna träden och den gula havren vajar. Lukten av morgon och regn gör mig lugn. Rådjuren står och äter på åkern.

Gå ut och gå på morgonen är det bästa jag vet, hela jag blir lugn och jag vet att dagen börjar bra. Ibland kan jag fundera på varför vi flyttade ut på landet men under dessa dagar vet jag varför. Kunna gå utanför huset och mötas av dessa lukter och känslor som finns, det går inte att uppleva i stan.

Idag blir det jordgubbs plockning med kusinerna, regnjacka och gummistövlar på ;0) Får se hur mycket jag pallar att plocka men vill helst ha med mig 10 liter.

Igår besökte vi Himla butiken... och handlade dessa söta saker, jag vet att jag inte skulle handla mamma men nu hände det :0)

Titta så fint....

 

8 st blå/grå servetter, 8 st servetthållare och 4 st söta små skålar





Denna vecka har jag lärt mig hur man gör kräm, Alexanders mormor gjorde alltid kräm när han var liten och speciellt plommonkräm. Så upp till bevis...



Klarade provet gallant och blev härmed godkänd i att göra plommonkräm, kanske bättre än mormor ;0)

En helg

Födelseparty, välkomst fest, träning och chill.... Ja dagarna har verkligen flygit fram och jag känner att jag inte har hunnit med något av det jag igentligen vill. I fredags firade vi Chrissan och hennes 27 års dag, hemma hos Lottie. Vi hade lurat i henne att vi inte kunde komma och att det bara skulle bli hon och Lottie. Vi hade köpt present och lagat mat och självklart var skumpan med :0)

Har verkligen saknat dessa tjejer ♥ Den vi saknade är älskade Emma, nästa gång kör vi hela ligan!!!

Det blev prat, prat och åter prat.... Vi fick 10 minuter var för att det inte skulle ta timmar att uppdatera vad alla hade gjort ;0) Nu väntar en halv termin kvar och det ska bli sååå kul. Mer fester och kvällar för oss tjejer säger jag bara.

Chrissan fick sin sjal som hon trånat efter sedan i våras. Självklart var det amerikanska flaggan :0) Kan inte blir mer Chris. När hon öppnade den skrek hon av glädje, det var länge sedan jag hörde någon som var såå glad över sin present. Så kul!!!!



Offrade min diet för denna goda efterrätt :0) Bär i botten, vaniljvisp och en klick vaniljglass. Åhhh heaven......

Kvällen slutade hemma hos Chris där fler väntade. Dans, massage, prat, skratt.... så kul att träffa alla :0)

På lördagen åkte vi till Örebro för att fira Viggo, kusin Fannys bebis. Åkte med familjen Edstam, Sallander då varken Elin eller Alexander följde med gjorde att jag fick plats i bilen och slapp köra själv. Fanny har flyttat till sin kärlek Jonas i Frövi och där bor de med Jonas 2 barn och nu lilla Viggo och självklart får jag inte missa Tindra ( hunden )

Det blev en släktträff och det var kul att träffa alla. Det blir inte så ofta vi ses längre ( julen ) så det var kul att se alla.



Fanny och lilla Viggo



Fannys pappa Anders myser med Viggo... lite skakigt men det går :0)



Älskade Pyret



Moster Elisabeth



Min älskade mamma njuter av den goooda tårtan



Mini kusin Linnea eller ska jag säga stora Linnea?? eller var det gammel Linnea??? Hm.. jag minns inte ;0)



Kusin Per ( mini Per ) med systers Anna´s mini Linnea



Perra och morbror Håkan

I vår släkt heter alla samma sak.... ni ska få höra..

Perra ( ovan ) och Per ( bilden innan )
Cj´s tjej heter Elisabeth och hans mamma heter Elisabeth
Kusin Anna har fått en bebis som heter Linnea precis som vår Linnea
Per ( mini ) var tillsammans med en tjej som heter Johanna, men nu heter tjejen Marie ( Pyret )
Saga var tillsamammans med en kille som heter Alexander
Kusin Anna är gift med en kille som heter Jonas, min bror heter Jonas

Har säkert missat någon men som ni ser, släkten dras till namn som finns i släkten, vet inte hur det kunde hända. Å andra sidan kommer jag ihåg namnen lättare så det kanske finns något bra med detta ;0)



Dagen avslutades hos min familj med the och plockmat. Linnea är taggad på att dricka the ;0) Söndagen spenderades hemma hos mamma och pappa och en kort avstickare till Mariebergs köpcentrum då bror behövde shoppa. Träffade Camilla och Rebecka :0) Efter en skön resa hem till Uppsala var det dags att mysa med min kära Alexander.





Underbara sis och bror

Sov över hos mini syster och mini bror i onsdags till torsdag och det var sååå mysigt. Länge sedan vi bara hängde och snackade skit. På morgonen gick jag och sis ut och gick / sprang när vi kom in var vi lagom svettiga ( det droppade ) Helt sjukt varmt igår. Åt en mysig frukost och sen var det dags att åka till Skärholmen för att jobba. Det är tur att syskonen bor så nära oss annars vet jag inte vad jag skulle göra. Tack för en underbar kväll / morgon :0)

Denna bild är sååå rolig ♥



Underbara sis ♥

Nu ska jag försöka städa hemma då det var allt för länge sedan, behöver nog tvätta oxå. Packa inför Örebro resan imorgon. Laga mat, gå ut och springa och tillslut försöka VILA!!! Något som jag är dålig på.



Tycker det är dåligt med fester så nu måste jag snart styra upp en rikktigt fest hos oss i L-100:a, så min käre sambo får grilla upp allt vi äger


Cubus = massa jobb

De senaste dagarna har jag jobbat och inte alls haft lust att blogga kl.21.30 på kvällen. Mys och vila mina stackars ben/fötter har varit prio. Jag glömmer hur ont i benen och fötterna man har efter en dag i butik. Kanske inte så konstigt då jag står ocg går i 8 timmar. Det är kul att komma till en ny butik och jag tycker det är intressant hur de jobbar. Känner mig just nu väldigt frågvis om typ allt men det är ett måste om jag ska kunna veta allt tillslut. Det är snälla tjejer och de sliter verkligen varje dag. Igår jobbade en tjej 8-20 det var hennes 8:e dag.... trött??? JAPP!!!! Så att jag kom in och tog hennes pass idag gjorde att hon fick 1 dag ledigt och slapp jobba 10 eller fler dagar på raken.

Får se vad allt leder till, jag är glad att jag tjänar lite pengar :0)

För att byta samtalsämne, vi har bara en kattbebis kvar, Michelangelo är helt ensam. I söndags kom 2 st barnfamiljer och hämtade både Arnold ( som ska heta Kitty ) och Donatello ( som skulle heta Sigge eller jag minns inte exakt ) Det gick så fort, de var här en stund och så när de hade besatämmt sig så tog de katten och gick. Jag grät så tårarna sprutade. Det var så bra familjer de kom till, kunde inte ha blivit bättre. Ändå är det svårt att skilja sig från de söta. Michelangelo är tok mysig och följer med oss vart vi än går. Hon är ensam och saknar sina syskon :0(



Lilla Michis sover på Alexanders arm... åhh... min mys katt

Nu ska jag äta frukost innan det är dags att göra sig i ordning och åka till jobbet :0)

Tinas möhippa

Möhippa nummer 2 detta år, Tina och Andreas gifter sig om några veckor så nu var det dags för möhippa och fest :0) Vi började dagen med att kidnappa henne... eller rättare sagt en kille på 20 år iförd bara kallingar och en kedja runt halsen. Tillslut hittade hon ut till Alnäs där vi väntade.

Snygg tjej ;0)

Höghöjdsbanan väntade och vi tog oss upp i trädtopparna... lagom svettig, skakig, rädd och något gråtfärdig tog jag mig ner. Har värk i kroppen och det finns några blåmärken och rivsår efter klättringen.


Tina på hög höjd


Några av tjejerna

Tina slog sin blivande man Andreas med att gå upp på 10 meters höjd :0) Superkvinna säger jag bara..

Älskade Tove ♥



Tina fick ett häfte där hon var tvungen att fråga olika personer massa frågor....



Efter banan och ett friskis pass ( svettigt ) tog vi oss till Emma för att äta mat och dricka ännu mer



Tove är på G :0)

Kvällen avslutades på Flurran där vi dansade oss svettiga. Vid halv 2 var alla så trötta ( även bruden ) att det var dags att gå hem. Otroligt skönt att man slipper ta med sig jacka eller en tjock tröja nu på sommaren. Gick hem i min tunika och frös inte. Sov hemma hos Tove och Patrik och fick en underbar frukost och solade innan det var dags att åka hem.


Snabbt det går....

Vi har haft problem med getingar, som resten av Sverige oxå har haft, mailade Aticimex och de skrev att det var långa köer. Idag ringde en kille och sa att han var strax ute hos oss och kollade bara vart vi bodde exakt. Han fixade bort alla getingbon och har nyss åkt. Så snabbt var det avklarat. Helt galet bra. Fick med mig en spray och ett puder som jag ska använda om jag ser att de bildar nya bon. Så nu är mina bon borta, dock har vi otroligt mycket bromsar kvar....

Vi har nu gjort ett försök att bli av med katterna men inte lyckats :0( börjar bli lite nervös över att vi inte får bort de. Hoppas det finns någon som vill ha våra älskade kattbebisar.

Vem vill inte ha lilla Donatello???


Har nu 3 dagar kvar innan jag ska jobba. Nästa vecka ska jag vara 3 dagar på Cubus i Skärholmen. Ska bli intressant att se hur de jobbar och det känns skönt att få in lite stålar. Resten av veckan ska jag jobba med att sälja datorer ( Alexanders företag ) Ska bli intressant att se hur nästa vecka blir :0) Cubus frågade om jag hade tänkt att jobba heltid men förklarade att jag pluggar och har ännu inte koll på vad exakt jag vill göra. Butiksjobb vet/ kan jag så vet inte om jag kanske vill prova något annat. Å andra sidan är det pengar som jag gärna vill ha så kanske kan jobba där och tjäna in lite stålar innan jag bestämmer vad jag ska göra. Jag vet inte ens om jag kommer trivas eller om de är nöjda med mig så vi får se.

Lovade bilder från cockpit....

Lite svettig och uppe i varv efter landningen



En lugn Jerker



Kaptenen som hade en dålig halsdag, men självklart var pilotbrillorna på ;0)



Efter landningen startar deras jobb igen då de ska förbereda nästa flygning hem till Sverige om någon timme eller så.

Jag och Alexander var så nervösa och pirriga över att vi fick sitta hos piloterna, tror inte att Jerker och den andra snubben var nervösa... det är ju deras jobb att flyga var och varannan dag så det är kanske inte lika intressant längre.

Jag fick ju vara med i landningen och fick se hela havet och kusterna och landningsbanan som kom närmare och närmare. Hade på mig hörlurar och kunde höra vad de sa, även alla plan som var i närheten och de på marken så det var mycket att hålla reda på.

Nu ska jag jag försöka äta lite mat innan det är dags att ta tag i nästa projekt...



Jag var ju nyss här....





Hem ljuva hem

Hemma efter en skön resa, först båt till Split, sen buss till flyget ( 2 mil ) flygresa 2,5 timma, buss till terminalen ( 10 min ) för att sedan åka 25 minuter innan vi var hemma... pust blir trött av bara att tänka på det. Hur som helst gick resan bra och vi är nu hemma hos katterna. De har röjt hela dagen och just nu ligger alla i min säng och sover. Så söta.

Älskar verkligen mitt hus och det är skönt att vara hemma. Nu har jag några dagar ledigt innan det blir jobb resten av sommaren. Hm... vore trevligt att ha semester hela tiden ;0)

Nu är det dags att sova lite, men först film i sängen, något som har blivit en vana hos familjen Andersson Larsson.


Min älskade puff och nya väska

Jag fick min väska av min underbara man....♥

 

Åhhh.... tur att jag har en så snäll man :0)

 

Just nu är klockan lite över 7 på morgonen och jag och Alexander har varit ute och gått. Köpte biljetter till katamaranen som tar oss tillbaka till Split imorgon. Det gäller att vara ute i tid så vi kommer tillbaka.. å andra sidan skulle det inte göra något att komma hem lite sent ;0)

Det som jag älskar med att vara utomlands är morgonen, allt är lungt, tyskt och svalt. Många här nere är redan vakna och håller på att fixa. Det satt massa folk nere på torget och åt frukost. Säkert båt människor. Solen har precis tagit sig upp och det luktar morgon ( om ni vet vad jag menar ) Havet är helt stilla om jag ser de vita segelbåtarna ligga och gunga. Härligt, underbart och helt fantastiskt är de ord som jag tänker på.

Jag vill inte åka hem och idag är det sista dagen... hm.... måste hit igen.

 

Här kommer lite bilder som vi/jag tog igår

 

 

Jag lagom bränd i min älskade puff

 

 

Vi skulle bara.... och det blev så här..

 

 

Men vi hittade det här :0)

 

På kvällarna går vi i gränderna och kollar i butikerna

 

Nu ska jag njuta av morgonen innan alla hinner vakna, sedan blir det båt ut till Robinsson, vår älskade badplats

 

 


Mlini...eller stavas det Milini????

Igår upptäckte vi en ny ö, Mlini. De hade Fatboys ( ni vet, stora puffar ) som man kunde hyra. Jag provade en och de var sååå sköna att ligga i, så nu har jag bestämmt att vi måste ha en sådan.

Jag tror att Alexander vill ha en med ;0)







Vi måste sysselsätta oss med något eller hur...???



Dessa var på stranden en dag. Så otroligt vackert kort tycker jag



Gränderna.... Åh... det är inte så långt kvar. Njuter av att vara här och vill inte åka hem. 2 dagar kvar, nu ska det pressas ;0)

Idag vill jag åka över till ön Milini igen... ( eller vad den nu heter ) För jag ska ha massage, Alexander fick massage i 1 timme igår på stranden. Det känns som Thailand. Sedan ska jag steka i min nya kompis Fatboy ;0)



Morgontimmarna

Så skönt att vi får tag på nätet här. Sitter på balkongen och tittar ut över havet. Klockan är lite över 8 på morgoen och det är alldeles tyst. Fåglarna kvittrar, hör båtarna åka förbi och några som är ute och springer. Alexander sover fortfarande, smet ut och lät honom sova kvar.
Tänk att få leva så här hela tiden?? Visst älskar jag sverige under sommaren men när vi kommer hit känns det som allt stannar. Kanske det har med att göra att Alexander verkligen släpper sitt jobb och de respekterar hans semester tid och ringer inte till honom. Igår talade han om att ingen hade ringt på 3 dagar, helt otroligt med tanke på att de ringer 100 gånger om dagen och då överdriver jag inte. För att vi ska kunna få någon semester alls måste vi åka bort så här. Tråkigt men sant. När man driver 2 st företag + jobbar heltid på ett annat företag kanske man får stå ut med det? Jag vet inte men ibland tycker jag man kan respektera att någon har semester och vill vila.

Skönt har vi och igår kväll efter film och god mat hemma gick vi ner till stan och tog oss en glass på torget. Finns inget bättre än denna glass :0) Den måste ätas varje dag och det går inte att slarva :0) För er som har varit här förstår, eller vad säger ni familjen Edstam o Andersson???

Varje morgon har jag o Alexander varit ute och gått, fick skavsår igår så nu är det slut på det... tills jag hittar ett bra plåster såklart. Det är så skönt att gå på mogonen, lagom varmt och inte så mycket folk ute och det är skönt att få röra på fläsket ;0)

 

Nu ska jag kila ner till affären och köpa nybakat bröd och fixa frukosten. Sedan blir det sola och läsa bok hela dagen lång :0)

 



Läsa bok i solen

Idag åkte vi till Robinsson och solade hela dagen. I Kroatien finns det inga sand strände utan här är det stenar och klippor som gäller. Otroligt skönt att komma hem och veta att man inte har tagit med sig hela stranden hem. Idag blir det mat hemma pasta med pesto och jag kan erkänna att jag är väldigt hungrig. När man är solar är jag inte lika hungrig så nu ska jag frossa i mat.

Just nu ligger ett skepp eller ska jag säga fartyg??? Utanför vårat hus, det är svårt att beskriva hur stora dessa fartyg är om man inte har sett de. Helt otroligt!!!!



Här kommer bilder att drömma sig bort med....

 

 

Hm... nu skriker de på mig att jag måste komma ner och äta. Bäst att lyda :0) Ses och njut av min SOL!!!!


Solen nu är jag HÄR!!!!

ÄNTLIGEN är vi här. Solen lyser och just nu sitter jag på balkongen och dricker Heineken och ser ut över havet. Kan det bli bättre?? Jag är tveksam. Här rullar livet på och vi börjar känna igen personer här nere. För varje gång vi kommer ner har de fixat nya saker och just nu finns det 2 st "nya" öar vi kan åka till. Spännande. Idag blir det nog taccos i gränden och Corona :0)


Hittade ÄNTLIGEN en hatt... har letat men inte hittat någon bra. Har så litet huvud så alla hattar jag hittar sitter nere vid munnen när jag är klar. Är fortfarande blek men som jag lovade Jerker.... jag kommer hem som en pepparkaka ;0)

Flygresan ner gick hur bra som helst. Alexander satt med i starten och när han 45 minuter senare kom ut var han helt lyrisk. Svårt att beskriva vad man ser och hur det är. För min del satt jag med i landingen och jag var helt svettig när vi hade landat. Vyerna över havet, landningsbanan som kändes minimal och allt prat mellan piloten och de på marken var helt otroligt. Bevisen på att jag var där finns i Alexanders mobil och de får ni se när vi kommer hem. Var tvungen att ta foto för detta var en gång i livet jag får uppleva detta... eller som Jerker sa... det kommer fler gånger :0) Hoppas det...

 

Detta ser vi varje dag när vi kliver upp.... wiiieee I LIKE!!!!

 

 

Att resa är verkligen något magiskt, ny miljö, nya människor och alla upplevelser som man tar med sig hem. Jag hoppas/ vet att vi alltid kommer att resa för det är något som gör livet värt att leva :0)

 

Nu måste jag ta på mig kläder så vi kan äta god mat och mysa nere i hamen....

 

 

 






Besök av underbara grannar

Idag fick vi besök av Tindra, Linus och Lena, underbara grannar och Tindra fick leka lite med Alexander i trädgården ;0) Synd att Jerker inte kunde vara med denna gång, får göra om det igen. Fick så fina bilder på Linus som ni måste se. Så söt bebis :0)

 

I lördags var en underbar dag. Varmt om något men otroligt vackert. Camilla och Daniel gifte sig och här ser ni herr och fru Wiktorsson, med på bilden är sonen Hugo.

Vackra par ♥

När klockan var 3.30 var det 20 grader varmt, då kan ni fundera på hur varmt det var på dagen och att det inte rekomenderas att ha fin kläder på sig en sådan dag. Jag har tur som inte är kille och slipper därför kavaj och skjorta ;0) Det var ett fint bröllop med tal, spex och underhållning. Mycket tårar från brudparet under kvällen men det som jag skrattade mest åt var Daniels tal till sin fru.

När Daniel och Camille träffades för 10 år sedan skickade Camilla brev till Daniel och vi kan säga så här... ingen i den salen ville veta vad som stod och minst sagt inte hennes mamma och pappa. Jag skrattade så tårarna sprutade och Camilla skrek på Daniel att han skulle sluta samtidigt som hon skrattade. Frågade Alexander om han har sparat mina brev men fick inget direkt svar. Hm... kan bli farligt ;0)

 

Nu är det inte många timmar kvar innan vi åker till Kroatien :0) Ska bli såå kul och jag längtar till värmen. Lovar att sola åt alla er.

 

Ses om en vecka!!!!!!

 


Handla, handla och handla.....



De senaste dagarna har jag handlat massor. I torsdags handlade jag och Alexander massa sommar kläder. Hur kul som helst. Idag följde jag in till Skärholmen då Alexander var tvungen att jobba, jag gick runt och SHOPPADE!!
Blev en vit klänning på Gina för 100:-, 4 st böcker inför resan på onsdag och en ny kalender då min tar slut strax. Köpte ett jättefint smycke, silver hjärta som sitter på en lång kedja, glas burkar på Granit och tillslut te.

Nu ska jag försöka gå ut i solen och mysa. Snart blir det mat :0)


Cockpit...

Imorgon åker jag och Alexander till Kumla för att gå på bröllop. Denna gång gifter sig Camilla och Daniel. Daniel och Alexander är kusiner och det ska bli så spännande ♥.

Känner att jag inte har varit så aktiv på några dagar... solen är här och det är skönt att vara ute istället för att sitta inne.

Just nu längtar jag till LA Kroatien, värmen, maten, GLASSEN, havet och båtarna... På onsdag morgon  nästa vecka lyfter vi och denna gång har vi fått äran att sitta med i cockpit under start och landning. Jerker ( grannen ) flyger till Kroatien den dag och då får jag och Alexander sitta där :0) Efter bråk om vem som ska sitta under landning/starten fick jag välja sist.... hm...

Johanna Andersson kommer 9.30 svensk tid sitta med under landningen :0) Tänk på mig då!!!



Vilken resa det kommer bli och den har inte börjat ännu. Här är en bild från förra året över "stan" på Hvar. Vackert!!!!

Nu ska Alexander jobba klart innan vi åker och handlar mat, tror det är dags för grillat ikväll och kanske en klunk av vinet. Mums för sommaren och det vackra vädret.

Har börjat läsa Henrik Fexeus bok - När du gör som jag vill. Har ni några andra tips på bra böcker som jag kan ta med mig till Kroatien???


RSS 2.0